DOLAR 32,3797 -0.2%
EURO 34,8148 0.15%
ALTIN 2.442,560,17
BITCOIN 2043306-1,39%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Leeds Üniversitesi Araştırmasına Göre Tatlandırıcılar İştahı Azaltabilir
  • Haber Ondan
  • Sağlık
  • Leeds Üniversitesi Araştırmasına Göre Tatlandırıcılar İştahı Azaltabilir

Leeds Üniversitesi Araştırmasına Göre Tatlandırıcılar İştahı Azaltabilir

ABONE OL
Mart 29, 2024 20:06
Leeds Üniversitesi Araştırmasına Göre Tatlandırıcılar İştahı Azaltabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’deki Leeds Üniversitesi’nden Çalışma Tatlandırıcıların Etkilerini Değerlendirdi

Leeds Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, şeker yerine tatlandırıcı kullanmanın işe yarayabileceğini ve kendinizi daha aç hissetmenize neden olmayacağını öne sürdü. Çalışma, tatlandırıcılarla dolu gıdaların tüketilmesinin, şekerli gıdalara benzer şekilde iştah azalmasına neden olduğunu buldu.

Diğer Önemli Bulgular ve Sonuçlar

Araştırma, tatlandırıcıları eleştirenlerin iddialarını çürütüyor ve yapay tatlandırıcıların insanları daha acıktırabileceği söylemlerini geçersiz kılıyor. Ayrıca, özellikle tip 2 diyabet riski taşıyan bireyler için kan şekerinin düşürülmesi açısından da önemli bir rol oynayabileceği belirtiliyor.

Çalışmada, bisküvilerdeki şeker yerine kullanılan tatlandırıcıların etkileri incelendi. Araştırmacılar, şeker içeren bisküvilerle karşılaştırıldığında yapay tatlandırıcılı bisküvilerin iştah veya endokrin tepkilerinde farklılık göstermediğini ortaya koydu.

Leeds Üniversitesi’nin Yeni Bulguları

Araştırmacılar, vücut ağırlığı ve kan şekeri kontrolü için tatlandırıcıların günlük kullanımını destekleyen önemli kanıtlar sağladıklarını belirtiyor. Profesör Graham Finlayson, “Çalışmamız, tatlandırıcıların ve tatlılık arttırıcıların kullanımının faydalı olabileceğine dair önemli veriler sunuyor.” şeklinde konuştu.

Not: Sağlık açısından önerilen bu uygulamaları hayata geçirmeden önce mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.