DOLAR 32,3435 -0.19%
EURO 34,8509 -0.1%
ALTIN 2.391,72-0,06
BITCOIN 20749371,49%
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki Araştırıldı

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 23, 2024 20:22
Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek VKİ’ye Sahip Kişilerin Sağlıklı Beslenme Zorluğu

Obez insanların beyinleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, kilolu bireylerin sağlıklı yiyecekleri tercih edebilmek için beyin aktivitelerinde belirgin değişikliklere ihtiyaç duydukları belirlendi. ABD’deki Queen’s Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaptıkları üç MRI çalışmasında, farklı senaryolarda ne yemeyi tercih edeceklerini belirten 123 katılımcının beyin aktivitelerini inceledi.

Beyin Aktivitelerindeki Değişiklikler

Analiz sonuçlarına göre, sağlıklı beslenmeye odaklanabilen bireylerin, hedeflerine ulaşabilmek için beyin aktivitelerinde küçük değişikliklere ihtiyaç duydukları ortaya çıktı. Ancak VKİ değeri yüksek olan katılımcılar, sağlıklı yiyecek seçimleri yapabilmek için daha büyük beyin aktivite değişimlerine gereksinim duydu.

Obezlik ve Beslenme Tercihleri

Ulusal Bilimler Akademisi (PNAS) dergisinde yayınlanan araştırmada, obez olmanın beslenme tercihlerini etkileyen zorlukları artırdığı vurgulandı. Araştırmacılar, bazı bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmede neden zorlandığını anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Araştırma ekibi, bulgularının obezite ile beslenme tercihleri arasındaki ilişkiyi anlamada önemli bir adım olduğunu ve bazı insanların neden kilo kontrolünde zorluk yaşadığını açıklamada yardımcı olabileceğini ifade etti. Ancak, kilo almanın mı sağlıklı seçenekleri tercih etmeyi zorlaştırdığının mı yoksa tam tersinin mi doğru olduğunu henüz belirleyemediklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.