DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Yapılan Araştırmaya Göre Gençlerin Vücut Kokularında İlginç Bulgu
  • Haber Ondan
  • Sağlık
  • Almanya’da Yapılan Araştırmaya Göre Gençlerin Vücut Kokularında İlginç Bulgu

Almanya’da Yapılan Araştırmaya Göre Gençlerin Vücut Kokularında İlginç Bulgu

ABONE OL
Mart 24, 2024 20:05
Almanya’da Yapılan Araştırmaya Göre Gençlerin Vücut Kokularında İlginç Bulgu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden Araştırmacılar Gençlerin Ter Kokusunda İlginç Keşif Yaptı

Almanya’daki Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden araştırmacılar, ergenlik sonrası gençlerden toplanan ter örneklerinde ilginç bulgular ortaya çıkardı. Araştırmacılar, Almanya’nın Dresden kentinden seçilen 14-18 yaş arası 18 gencin bir gece boyunca giydikleri kıyafetlerin koltuk altlarında ter örnekleri topladı.

Yapılan Analizler ve Çıkarılan Sonuçlar

Numuneler “araçsal tespit” ve koklama testi yoluyla karşılaştırmalı olarak incelendi. Katılımcılardan kokulu hijyen ürünleri ve belirli yiyeceklerden uzak durmaları istendi. Araştırmacılar, ter örneklerinde idrar, peynir ve keçi notalarının bulunduğunu kaydetti.

Araştırmacıların Açıklamaları ve Hedefleri

Altı kadın araştırmacıdan oluşan ekip, çalışmayla ilgili olarak, gençlerin vücut kokularındaki farklılıkları ve bunların sosyal iletişime nasıl etki ettiğini araştırmayı amaçladıklarını belirtti. Araştırmacılar, gençlerde bulunan benzersiz bileşiklerin, ergenliğe kadar aktif olmayan ter bezleri tarafından üretildiğini açıkladılar.

Sonuç ve Değerlendirme

Bilim insanlarına göre, gençlerin vücut kokuları, ebeveynlerin onları tanımasını zorlaştırabilir ve hatta çocuk daha bağımsız hale geldikçe bir tür uzaklaşma biçimi olarak tiksinmeye neden olabilir. Araştırmacılar, sosyal etkileşimler ve aile içi ilişkileri anlamak için gençlerin vücut kokularının önemli bir ipucu olabileceğini vurguladılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.