DOLAR 32,2766 0.34%
EURO 35,2014 0.26%
ALTIN 2.468,710,05
BITCOIN 21029120,50%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Soğuk Algınlığı ve Saman Nezlesi Arasındaki Farklar

Soğuk Algınlığı ve Saman Nezlesi Arasındaki Farklar

ABONE OL
Nisan 29, 2024 20:14
Soğuk Algınlığı ve Saman Nezlesi Arasındaki Farklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlara Göre Soğuk Algınlığı ve Saman Nezlesi Arasındaki Karışıklık

Uzmanlara göre, toplumda sık sık karıştırılan soğuk algınlığı ve saman nezlesinin aslında farklı sağlık sorunları olduğu vurgulanıyor. Soğuk algınlığı, enfekte bir kişiden diğerine yayılan virüsler nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Saman nezlesi ise bulaşıcı olmayan ve polenlere karşı alerjik bir reaksiyon olarak bilinir.

Belirtiler ve Tanı

Eczacı Claire Nevinson’a göre, saman nezlesi belirtileri genellikle polen sezonunda ortaya çıkar ve dışarıda zaman geçirirken daha da kötüleşebilir. Ancak soğuk algınlığı, ilkbahar ve yaz aylarında da görülebilir. Soğuk algınlığı belirtileri arasında hapşırma, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve tat veya koku kaybı yer alır.

Semptomlarda Farklılıklar

Soğuk algınlığı ve saman nezlesi genellikle benzer belirtilere neden olsa da aralarında belirgin farklılıklar vardır. Saman nezlesi ateşe yol açmazken, temel belirtileri hapşırma, burun akıntısı, kaşıntılı gözler ve kaşıntılı boğazdır. Öksürük genellikle soğuk algınlığı ile ilişkilendirilir.

Tedavi Yöntemleri

Soğuk algınlığının tedavisi olmadığı için semptomları yönetmek önemlidir. Dinlenme ve bol sıvı tüketme önerilir. Saman nezlesi durumunda ise polenlerden uzak durmak önemlidir. Burun spreyleri ve alerji tabletleri gibi çözümler eczanelerde bulunabilir. Reçetesiz ilaçlar yeterli gelmiyorsa, doktorunuza danışabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.