DOLAR 32,2542 -0.02%
EURO 34,6962 -0.09%
ALTIN 2.394,18-0,24
BITCOIN 2004852-1,56%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
  • Haber Ondan
  • Sağlık
  • Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 26, 2024 20:14
Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’deki Bilim İnsanlarından Önemli Bulgular

İngiltere’den bilim insanları, merdiven çıkmanın kalp-damar hastalığı ve erken ölüm riskini azaltmada rol oynayıp oynamayacağını araştırdı. Daha önce yapılan dokuz çalışmayı ve 35 ile 84 yaşları arasındaki yaklaşık 500 bin kişiyi kapsayan geniş bir analiz gerçekleştirdiler.

Bulgular ve Analiz

Çalışmada, sağlıklı katılımcılar ve kalp hastalığı öyküsü olanlar yer aldı. Merdiven sayısı ve tırmanma hızı göz önünde bulundurulmaksızın analiz edildiğinde, merdiven çıkmanın herhangi bir nedenden ölüm riskini yüzde 24, kardiyovasküler hastalık riskini ise yüzde 39 azalttığı ortaya çıktı.

Hareketsizlik ve Sağlık Riskleri

Araştırmacılar, hareketsizlik ve sağlık risklerinin artmasıyla kardiyovasküler riski azaltmanın önemine dikkat çekti. Verilere göre, dünya çapında dört yetişkinden fazlası önerilen fiziksel aktivite seviyelerini karşılamıyor.

Öneriler ve Teşvikler

East Anglia Üniversitesi’nden Dr. Sophie Paddock, “Merdivenleri tercih etmek, kalp sağlığı için faydalı olabilir. Kısa süreli fiziksel aktiviteler, sağlık açısından olumlu etkilere sahiptir ve günlük rutinlere entegre edilebilir.” dedi.

Dr. Paddock ayrıca, “Bu sonuçlar ışığında, insanları günlük yaşamlarında merdiven çıkma alışkanlığını benimsemeye teşvik edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bulgular, Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin Koruyucu Kardiyoloji konferansında sunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.