DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20658100,68%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist

En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist

ABONE OL
Mart 21, 2024 20:05
En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Minny Hustlers, 159 bin Takipçiye En İyi Egzersizi Tavsiye Ediyor

ABD merkezli ve en iyi kişisel antrenörlerden oluşan 159 bin TikTok takipçili Minny Hustlers isimli hesap, sıkı karın kasları arıyorsanız odaklanmanız gereken tek egzersizi açıkladı.

Rus Twist: Uzmanlar Tarafından En Etkili Karın Egzersizi Olarak Belirtiliyor

Uzmanlara göre en etkili karın egzersizi Rus twisti olarak belirtildi. Antrenörler, yerde otururken vücudunuzu bükmeyi ve dizlerinizi bükerek başınızı kaldırmayı içeren egzersizin, vücudun yan tarafındaki kasları ve göbek kaslarını hedef aldığını söylüyorlar.

Haftada İki İla Üç Kez Uygulamak Öneriliyor

Sertifikalı kişisel antrenör Lo Lundstrom, hareketin herkes için uygun olduğunu belirterek, hareketin haftada iki ila üç kez uygulanmasını tavsiye ediyor. Bu hareket aynı zamanda dengenizi sağlar, omurganızda stabilite oluşturur ve orta bölümünüzü şekillendirir.

Rus Twist, Karın Bölgesindeki Kas Miktarını Artırıyor

Uzmanlar, mekik ve plank hareketlerinden farklı olarak Rus twisti’nin karın bölgesindeki kas miktarını arttırdığını belirtiyor. Aynı zamanda bacak egzersizi olarak da kullanılabilen hareket, kalça ve uyluk kaslarını güçlendirmek için farklı varyasyonlar içeriyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Hareketi Doğru Yapın ve Riskleri Bilin

Kişisel antrenör Amanda Hoffman, spor salonuna gidenleri hız konusunda fazla ileri gitmemeleri konusunda uyarırken, diğer uzmanlar da belinize yönelik risklerin farkında olmanızın önemli olduğunu vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.