DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 Saatlik Zaman Kısıtlamalı Beslenme Programı ve Kardiyovasküler Hastalık Riski
  • Haber Ondan
  • Sağlık
  • 8 Saatlik Zaman Kısıtlamalı Beslenme Programı ve Kardiyovasküler Hastalık Riski

8 Saatlik Zaman Kısıtlamalı Beslenme Programı ve Kardiyovasküler Hastalık Riski

ABONE OL
Mart 20, 2024 20:05
8 Saatlik Zaman Kısıtlamalı Beslenme Programı ve Kardiyovasküler Hastalık Riski
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şangay Jiao Tong Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre

Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen analiz araştırmasında, 20 binden fazla yetişkinin verileri üzerinde yapılan incelemede, 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programının kardiyovasküler hastalık riskini artırdığı tespit edildi.

Chicago’da Düzenlenen Konferansta Sunuldu

Araştırma sonuçları, ABD’nin Chicago kentinde Amerikan Kalp Derneği tarafından düzenlenen Epidemiyoloji ve Önleme Konferansı’nda 18 Mart’ta sunuldu. Ancak, çalışmanın henüz hakem onayından geçmediği ve tıp dergilerinde yayınlanmadığı vurgulandı.

Ölüm Riskinde Yüzde 91 Artış Gözlendi

Yapılan açıklamalarda, 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını takip eden bireylerde kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin %91 daha yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca, kalp hastalığı veya kanserle mücadele eden kişilerde de benzer bir artış gözlendi.

Popülerlik ve Kısa Vadeli Faydalar

Araştırmayı yürüten ekipten Profesör Victor Wenze Zhong, bu sonuçları “8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programının kardiyovasküler hastalık riskini artırdığını görmek bizi şaşırttı. Kısa vadeli faydaları nedeniyle popüler olan bu diyetin, uzun vadede daha uzun yaşamla ilişkili olmadığını açıkça ortaya koyuyor” şeklinde değerlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.