DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20688751,54%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bayrampaşa’da Esnafı Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bayrampaşa’da Esnafı Ziyaret Etti

ABONE OL
Mart 22, 2024 20:05
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bayrampaşa’da Esnafı Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Koca, Enflasyon ve Sağlık Sektörüne İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar ile birlikte Bayrampaşa’da esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf ziyareti sırasında bir tatlıcı dükkânında fiyatları öğrenen Bakan Koca’ya esnaf, “300 liradan başlıyor 500-600’e kadar çıkıyor” yanıtını verdi. Koca, İstanbul’da fiyatların genel olarak yüksek olduğunu ancak Bayrampaşa esnafının ortalamaya uygun olduğunu belirterek, “Enflasyon denen canavar yok olmalı” dedi.

Bakan Koca’dan Hastane Ziyareti Sonrası Açıklamalar

Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Bakan Koca, yoğun bakım ve servis yatak doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Koca, “Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 69, İstanbul’da ise yüzde 72. Servis yatak doluluk oranı Türkiye genelinde yüzde 60, İstanbul’da yüzde 66” dedi. Ayrıca, “2 ay önceki yoğunluk söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

MHRS Sistemi İle İlgili Açıklamalar

Sağlık Bakanı, merkezi hekim randevu sistemi (MHRS) ile ilgili soruları yanıtlarken, sistemde yaşanan sorunlara değindi. Koca, “Yan dal branşlarında sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bu sorunları aşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşların da desteğini bekliyoruz” dedi. Ayrıca, “Randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık ve bu konuda vatandaşların hassasiyet göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.