DOLAR 32,2931 -0.21%
EURO 34,8116 -0.12%
ALTIN 2.395,370,09
BITCOIN 20626560,66%
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB: Türkiye Pozitif Gündem İçin Çalışmıyor

AB: Türkiye Pozitif Gündem İçin Çalışmıyor

ABONE OL
Kasım 3, 2020 07:17
AB: Türkiye Pozitif Gündem İçin Çalışmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de istikrarlı mücadelesi sürüyor. Pek çok ülke ve topluluk aracılığıyla baskı yapılmaya çalışılsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye, haklarından asla ödün vermiyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, koronavirüs salgını gündemi ile video konferansla gerçekleştirilen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin bitiminde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Michel, koronavirüs pandemisi ile mücadele çerçevesinde toplanan liderler görüşmesinde, Türkiye’nin de konuşulduğunu dile getirdi.

Bu ayın başındaki Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Doğu Akdeniz’deki vaziyet ve Türkiye ile münasebetleri değerlendirdiklerini anımsatan Michel, ‘olumlu ve daha az olumlu’ olmak üzere 2 boyutlu strateji seçtiklerini dile getirdi. Michel, ‘Türkiye’ye pozitif gündem için çalışma yolunu önerdik. Şu ana kadar Türkiye bu yolu seçmiş değil.’ diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen tek taraflı fiilleri, provokasyon ve ifadelerin kabul edilemez gördüklerini ve kınadıklarını dile getiren Michel, ‘Bu konuyu aralık ayında tekrar ele alacağız’ diye konuştu.

MUHTEMEL AŞI İÇİN ÖN ALIM ANLAŞMALARI

Von der Leyen, koronavirüs salgınına ilişkin aşı faaliyetlerinin doğru ve hızlı değerlendirildiğine dikkat çekerek Avrupa Birliği’nin koronavirüs salgınına karşı geliştirilen muhtemel aşılar için üç şirketle ön alım anlaşması imzaladığını, dört firmayla da müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

Avrupa Birliği ülkelerinin koronavirüs aşılarının adaletli dağıtımına yönelik uzlaştıklarını dile getiren Von der Leyen, ‘Üye ülkeler aşıları aynı anda, aynı koşullarda ve AB nüfusu içindeki paylarına göre alacaklar.’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Fatih Dönmez: Oruç Reis Doğu Akdeniz'de Göreve Başladı

Fatih Dönmez: Oruç Reis Doğu Akdeniz’de Göreve Başladı

Erdoğan'dan Doğu Akdeniz Açıklaması: İstediğimiz Noktadayız

Erdoğan’dan Doğu Akdeniz Açıklaması: İstediğimiz Noktadayız

Almanya'dan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki İlerleyişine Tepki!

Almanya’dan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki İlerleyişine Tepki!

NATO Genel Sekreteri: Doğu Akdeniz'deki Durumdan Endişeliyim

NATO Genel Sekreteri: Doğu Akdeniz’deki Durumdan Endişeliyim

İtalyan Basınından Doğu Akdeniz Manşeti: Anahtar Erdoğan'ın Elinde

İtalyan Basınından Doğu Akdeniz Manşeti: Anahtar Erdoğan’ın Elinde

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.