DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21606860,34%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze Şeridi’nde İsrail’in Saldırıları Su Krizine Yol Açıyor
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Gazze Şeridi’nde İsrail’in Saldırıları Su Krizine Yol Açıyor

Gazze Şeridi’nde İsrail’in Saldırıları Su Krizine Yol Açıyor

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 14:12
Gazze Şeridi’nde İsrail’in Saldırıları Su Krizine Yol Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nuseyrat Mülteci Kampı’nda İnsani Kriz

Nuseyrat Mülteci Kampı Belediyesi, İsrail’in saldırılarının bölge halkını su, kanalizasyon, çöp toplama gibi temel insani hizmetlerden mahrum bıraktığını belirtti. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan bu durumda, kamp ve çevresinde birçok su kaynağının zarar gördüğü, su arıtma tesislerinin yıkıldığı ve su şebekelerinin çöktüğü ifade edildi.

Gazze Şeridi’nde Derinleşen Su Krizi

Gazze Şeridi’nde yaşanan su krizi, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucunda her geçen gün artıyor. Su kuyularının ve altyapının bombalanması, elektrik, su ve yakıt kesintileriyle birlikte Filistinlileri su kriziyle karşı karşıya bıraktı. Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanıyor ve 2,3 milyon nüfuslu bölge açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Uluslararası Yardım Çağrıları

İsrail’in sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve barınma merkezlerini hedef alan saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde insani yardımların girişi engelleniyor. Uluslararası çevreler, BM ve diğer kuruluşlar, Gazze’de yaşanan insani felaket karşısında ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması çağrısında bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.