DOLAR 32,2695 0.08%
EURO 34,7337 -0.15%
ALTIN 2.400,56-0,34
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Brezilya Açıklarında Batı Afrikalı Göçmenlerin Cesetleri Bulundu
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Brezilya Açıklarında Batı Afrikalı Göçmenlerin Cesetleri Bulundu

Brezilya Açıklarında Batı Afrikalı Göçmenlerin Cesetleri Bulundu

ABONE OL
Nisan 26, 2024 14:12
Brezilya Açıklarında Batı Afrikalı Göçmenlerin Cesetleri Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amazon Bölgesinde Acı Haber: 9 Göçmenin Cesedi Teknede Bulundu

Brezilya’nın Amazon bölgesinin açıklarında, Batı Afrika’dan geldiği sanılan bir teknede 9 göçmenin cesedi bulundu. Euronews’in aktardığı habere göre, Mali ve Moritanya’dan Avrupa’ya doğru yola çıkan göçmenlerin cesetleri, Para eyaleti açıklarında balıkçılar tarafından bulundu.

Detaylar

Yetkililere göre, 12 metre uzunluğundaki teknede bulunan 25 yağmurluk ve 27 cep telefonu, asıl yolcu sayısının çok daha fazla olduğuna işaret ediyor. Teknenin, İspanya’nın Kanarya Adaları üzerinden Avrupa Birliği’ne (AB) ulaşmayı hedeflediği düşünülüyor.

Ölen göçmenler, BM Mülteci Ajansı, Kızıl Haç, Uluslararası Göç Örgütü ve Brezilya yetkilileri tarafından düzenlenen bir törenle defnedildi. Bu acı olayla birlikte, İspanya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Afrika’nın kuzeybatı kıyılarından AB’ye geçmeye çalışan göçmen sayısında bu yıl yüzde 500’lük bir artış yaşandığı belirtiliyor.

Atlantik’te güçlü rüzgarlar nedeniyle tehlikeli olan bu yolculuk sırasında yakıtı biten veya bozulan teknelerin rotalarından çıkması sonucu göçmenler susuzluk ve açlıkla karşı karşıya kalabiliyor, hatta ölebiliyor. İspanyol bakanlığı verilerine göre, bu yıl şimdiye kadar 14 binden fazla Afrikalı göçmen Kanarya Adaları’na ulaştı.

AB ve Moritanya ise insan kaçakçılığını önlemek ve göçmen teknelerini caydırmak amacıyla 210 milyon euro’luk bir anlaşma imzaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.