DOLAR 32,2244 -0.07%
EURO 34,7431 0.17%
ALTIN 2.409,170,68
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İngiliz Dışişlerinden Rusya’ya Tepki: “Kaygı Duyuyoruz”
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • İngiliz Dışişlerinden Rusya’ya Tepki: “Kaygı Duyuyoruz”

İngiliz Dışişlerinden Rusya’ya Tepki: “Kaygı Duyuyoruz”

ABONE OL
Nisan 27, 2024 14:15
İngiliz Dışişlerinden Rusya’ya Tepki: “Kaygı Duyuyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz Dışişleri, Rusya’ya Karşı Endişelerini Açıkladı

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Birleşik Krallık topraklarında düşmanca faaliyetler düzenlediği iddialarının yanı sıra başka devletlerde sponsorluk yaptığına dair kaygılarını dile getirdi.

Büyükelçi Kelin Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Dışişlerinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Kelin’in söz konusu faaliyet iddialarıyla ilgili Bakanlıkça çağrıldığı ve bu faaliyetlere derhal son verilmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.

İşbirliği Devam Edecek

Açıklamada, Rusya kaynaklı tehditlere karşı müttefiklerle işbirliğinin süreceği vurgulandı, İngiltere’nin bu tür faaliyetlere karşı kararlı duruşunu sürdüreceği ifade edildi.

İngiltere’de Yabancı Güçlere Karşı Operasyon

Kraliyet Savcılık Servisi tarafından yapılan açıklamada, Dylan Earl isimli bir kişinin “Yabancı güç tehdit faaliyetlerine katıldığı” gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi. Earl, Ulusal Güvenlik Yasasına aykırı davranışlarla suçlanıyor.

Diğer Tutuklamalar

Aynı soruşturma kapsamında Paul English, Nii Mensah ve Jake Reeves kundakçılıkla suçlanırken Reeves ayrıca yabancı istihbarat servisinden maddi çıkar kabul etmekle suçlanıyor. Dmitrijus Paulauska ise terör eylemleri hakkında bilgi sahibi olmakla suçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.