DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20694541,40%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yoganın Cinsel Yaşam Üzerindeki Etkileri

Yoganın Cinsel Yaşam Üzerindeki Etkileri

ABONE OL
Mart 19, 2024 20:05
Yoganın Cinsel Yaşam Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoga, Erkeklerin Cinsel Sağlığını Nasıl İyileştiriyor?

Pelvik taban sağlığı uzmanı Anthony Moran, yoganın erkeklerin cinsel yaşamında olumlu etkilere sahip olduğunu belirtiyor. Araştırmalar, pelvik taban kaslarının güçlendirilmesinin erkeklerde sıkça görülen sağlık sorunlarını iyileştirebileceğini gösteriyor. Bu sorunlar arasında iktidarsızlık, erken boşalma, performans kaygısı ve idrar kaçırma yer alıyor.

Anthony Moran’ın Önerdiği Hızlı ve Kolay Yoga Rutini

Yoga eğitmeni ve pelvik taban sağlığı uzmanı Anthony Moran, erkeklerin cinsel performanslarını artırmak ve pelvik taban kaslarını güçlendirmek için özel bir yoga rutini öneriyor. Bu rutin, mesane, kalça ve penis gibi alanları destekleyen kas gruplarını hedefliyor.

Yoga Duruşları

  • Üçgen Duruşu (Trikonasana): Kalçaları açmak ve bacakları esnetmek için ideal bir duruş. Pelvik bölgeye kan pompalanmasını sağlar.
  • Çelenk Pozu (Malasana): Pelvik tabanı ve uylukları güçlendirmek için uygundur. Aynı zamanda sakinlik ve topraklanma hissi verir.
  • Kedi ve İnek Pozu (Marjaryasana ve Bitilasana): Sırt ve boyun esnemelerini sağlar, hormonları harekete geçirir.
  • Mutlu Bebek Pozu (Ananda Balasana): Stresi azaltır, bacakları esnetir, zihni sakinleştirir ve sırt ağrısını hafifletir.
  • Bağlı Açı Uzanma Pozu (Supta Baddha Konasana): Kalça ve kasıkları açmak için idealdir, üreme organlarına destek olur ve endişeleri azaltır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.