DOLAR 32,3932 0.03%
EURO 34,5742 -0.15%
ALTIN 2.383,560,16
BITCOIN 1965693-5,10%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uçan taksiler gerçek olmak üzere

Uçan taksiler gerçek olmak üzere

ABONE OL
Eylül 7, 2021 09:37
Uçan taksiler gerçek olmak üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdi ise işin içine NASA dahil oldu. Yapılan açıklamalara göre bu kuruluş uçan taksi çalışmalarına başlıyor.

Uber tarafından geçtiğimiz yıl uçan taksi çalışmaları yapılmıştı. Şimdi ise taksi görevi gören minik uçaklar NASA tarafından tasarlanacak. Böylece uçan taksiler için önemli bir adım daha atılmış olacak. NASA konuyla ilgili Joby Aviation ile çalışmaya karar verdi. Uzun bir süredir iletişim halinde oldukları da açıklandı.

Elektrikli dikey kalkış ve iniş uçağı olarak anılan bu uçaklar sayesinde hava taksileri her yerde kullanılacak. Yapılacak olan test uçuşları ile birlikte geleceğin kent konseptleri biraz daha ön plana çıkacak gibi görünüyor. Gelecek yıllarda hava sahası konseptlerinin modellenmesi NASA için büyük bir öneme sahip.

Yaklaşık olarak 50 mikrofondan oluşan bir sistem ile uçağın sesi kontrol edilecek. Böylece şehir için uygun bir ortam oluşturup oluşturmadığı görülmeye çalışılacak. Aslına bakacak olursak bugüne kadar hiç bir kuruluş böylesine detaylı bir çalışma yapmamıştı. İlk defa NASA gibi bir devasa kuruluş işin içerisine dahil oldu.

Her ne kadar teknik süreçler ön planda olsa bile bazı yasal mevzuatlar aşılamayabilir. Mesela ulusal hava sahasında kullanılma izni en önemli problemler arasında yer alıyor. Ancak uçan taksitlerin gelecekte hem kargo hem de insan taşırken büyük bir öneme sahip olacağı tahmin ediliyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.