DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FBI TikTok Platformu Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

FBI TikTok Platformu Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

ABONE OL
Nisan 24, 2024 19:18
FBI TikTok Platformu Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FBI, TikTok’un Çin Hükümetiyle Bağlantısını Ulusal Güvenlik Meselesi Olarak Değerlendiriyor

FBI Direktörü Christopher Wray, ABD’de TikTok’un yasaklanması tartışmaları devam ederken platformla ilgili önemli iddialarda bulundu. Wray, TikTok’un bağlı bulunduğu ana şirketin Çin hükümeti kontrolünde olmasının, ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirtti. Çin istihbarat servisinin, milyonlarca kullanıcıdan veri toplama ve algoritmaları kontrol etme olanağına sahip olabileceğini vurguladı.

ÇKP Propagandasının Yayılmasına Aracılık Ettiği İddiası

Wray, TikTok’un Çin Komünist Partisi’ne hizmet ederek ÇKP propagandasının öne çıkarılmasına aracılık ettiğini savundu. Ayrıca, Çin hükümetinin yazılımı kontrol edebildiğini iddia eden Wray, bu durumun milyonlarca telefon ve elektronik cihazın güvenliğini tehlikeye attığını belirtti ve ABD’deki kullanıcılara uyarılarda bulundu.

ABD Senatosu TikTok’un Yasaklanmasını Öngören Yasa Tasarısına Onay Verdi

ABD Senatosu, TikTok’un devredilmesini veya yasaklanmasını öngören yasa tasarısına onay verdi. Eğer yasa tasarısı yasalaşırsa, ByteDance firması platformu devretmek zorunda kalacak. Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise TikTok’u satın almak için bir yatırımcı grubu kuracağını açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.