DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046385-0,55%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Genel Kurulu, Yapay Zeka Teknolojileri Hakkında Oturum Düzenledi

BM Genel Kurulu, Yapay Zeka Teknolojileri Hakkında Oturum Düzenledi

ABONE OL
Mart 22, 2024 19:07
BM Genel Kurulu, Yapay Zeka Teknolojileri Hakkında Oturum Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Öncülüğünde Kabul Edilen Karar, 123 Ülkenin Desteğiyle Onaylandı

BM Genel Kurulu’nda yapılan oturumda, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi, kullanımı, erişilebilirliği ve dağıtımı konusunda önemli bir adım atıldı. ABD’nin öncülüğünde ve 123 ülkenin desteğiyle oluşturulan karar, oybirliğiyle kabul edildi.

ABD BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield: “Geniş Çaplı Uzlaşma İlerlemeyi Sağlayacak”

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, oylama öncesi yaptığı konuşmada, dünyanın sınırlı konularda hemfikir olduğu bu dönemde, kararın ilerlemeye yönelik geniş çaplı bir uzlaşmaya varılmasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Uluslararası Güvenliği Sağlamaya Yönelik Temel Oluşturuldu

BM üyesi ülkeler için bağlayıcılığı bulunmayan karar, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi, kullanımı, erişilebilirliği ve dağıtımı hakkında genel çerçeve sunarak bu alanda uluslararası güvenliği sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler için temel oluşturuyor.

Eğitim ve Sağlık Alanında Yapay Zeka Desteklenecek

Karar, gelişmekte olan ülkelerin de katılımını amaçlayarak tarım, eğitim, sağlık ve afet öncesi uyarı gibi alanlarda yapay zeka teknolojilerinin kullanımını destekliyor. Devletlerin, kurumların ve bireylerin yapay zeka alanındaki düzenleyici kararlarını geliştirmeye teşvik eden kararda uluslararası hukuka aykırı veya yetersiz önlemlerle teknolojinin kullanımına karşı uyarılara da yer veriliyor.

Avrupa Parlamentosu’nun Aldığı Karar

Avrupa Parlamentosu, yapay zeka teknolojilerinin risk temelli bir biçimde düzenlenmesini ve insan davranışını manipüle eden veya insanların zafiyetlerinden yararlanan biçimlerinin yasaklanmasını öngören yasayı 13 Mart’ta onaylamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.