DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MacKenzie Scott, Hayırseverlikte Büyük Adımlar Atıyor

MacKenzie Scott, Hayırseverlikte Büyük Adımlar Atıyor

ABONE OL
Mart 20, 2024 19:06
MacKenzie Scott, Hayırseverlikte Büyük Adımlar Atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MacKenzie Scott, Elon Musk’ın Eleştirilerine Rağmen Hayırseverlikte Zirveye Ulaşıyor

Elon Musk, Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Scott’u hayırseverliğiyle Batı medeniyetini yok etmekle suçladıktan sonra, Scott’un bu eleştirilere kulak asmadığı ortaya çıktı. Scott, 361 kuruluşa 640 milyon dolar bağışlayacağını duyurarak, geçen yıl verdiği taahhüt olan 250 milyon doların iki katından fazlasını karşılayacağını gösterdi.

Scott’ın Cömert Bağışları

Scott’ın hayırseverlik konusundaki adımlarını destekleyen Lever for Change, 279 kâr amacı gütmeyen kuruluşa 2 milyon dolar, geri kalan 82 kuruluşa ise 1 milyon dolarlık bağış yapılacağını açıkladı. Bu cömert bağış, Musk’ın eleştirilerinden kısa bir süre sonra geldi.

Musk’ın Eleştirileri ve Scott’un Tepkisi

MacKenzie Scott, Elon Musk’ın kendisini eleştirmesine rağmen sessiz kalarak, hayır işlerine devam etti. Musk, Scott’un hayır kurumlarına yaptığı milyarlarca dolarlık bağışları sert bir şekilde eleştirse de, Scott hedeflerinden vazgeçmedi. Scott’ın bu yılki bağışları arasında kadın sağlığı ve azınlık gruplarına verilen destek de bulunuyor.

Scott, Musk’ın kendisini hedef almasına rağmen kamuoyunda herhangi bir tepki vermeden bağışlarına devam ediyor. Scott, yetersiz hizmet alan topluluklardan insanların seslerini ve fırsatlarını destekleyen kuruluşlara 2 milyar dolardan fazla bağış yaptığını belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.