DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.475,620,33
BITCOIN 21382726,67%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Dünyasında Yaşlanma Karşıtı İddialar ve Tartışmalar

Bilim Dünyasında Yaşlanma Karşıtı İddialar ve Tartışmalar

ABONE OL
Nisan 29, 2024 19:18
Bilim Dünyasında Yaşlanma Karşıtı İddialar ve Tartışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. David Sinclair’in Genç Kalma İddiaları ve İtirazlar

Bilim dünyasının genç kalmak üzerine yapılan araştırmaları devam ediyor. Harvard’dan Dr. David Sinclair, yaşlanmayı tersine çevirmeye odaklanan çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Ancak meslektaşları, Sinclair’in iddialarını çok ileri götürdüğünü belirterek eleştiriyor.

İtirazlar ve Tartışmalar

Dr. Sinclair, biyoteknoloji şirketleri kurarak yaşlanmayı tersine çevirmeye odaklandı ve hayran kitlesi oluşturdu. Ancak yapılan araştırmaların yeterli kanıtlarla desteklenmediği ve verilerin iyi olmadığı eleştirileri yapılıyor. Meslektaşları, Sinclair’in iddialarına şüpheyle yaklaşıyor.

Yaşlanma Karşıtı İddialara İtirazlar

Bilim insanları, yaşlanmayı tersine çevirmenin mümkün olmadığını ve Sinclair’in iddialarının sağlam bir bilimsel temele dayanmadığını belirtiyor. Sinclair’in kurucu ortağı olduğu Akademi’den istifalar yaşanıyor ve bu alandaki standartların belirlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yaşlanmanın Gerçekleri ve Yatırımlar

Uzun ömür alanındaki yatırımlar giderek artarken, yaşlanmayı tersine çevirmenin mümkün olmadığı ve her bireyin yaşlanma sürecinin farklı olduğu vurgulanıyor. Yaşlanma karşıtı girişimler, dünya genelinde milyarlarca dolarlık yatırım alırken, bu alanda standartların belirlenmesi ve bilimsel temellere dayanılması gerektiği önemle vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.