DOLAR 33,9504 0.19%
EURO 37,6877 0.17%
ALTIN 2.802,180,52
BITCOIN 19768060,24%
İstanbul
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şirketlere özel çalışma alanı oluşturan ve son değerlemesi 1,6 milyar dolar olan Knotel iflas başvurusunda bulundu
  • Haber Ondan
  • Teknoloji
  • Şirketlere özel çalışma alanı oluşturan ve son değerlemesi 1,6 milyar dolar olan Knotel iflas başvurusunda bulundu

Şirketlere özel çalışma alanı oluşturan ve son değerlemesi 1,6 milyar dolar olan Knotel iflas başvurusunda bulundu

ABONE OL
Şubat 16, 2021 11:40
Şirketlere özel çalışma alanı oluşturan ve son değerlemesi 1,6 milyar dolar olan Knotel iflas başvurusunda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019’un belki de en önemli olaylarından biri WeWork’te yaşanan yolsuzluklar ve bunun şirketi iflasa sürüklemesiydi. Haftalarca gündemimizi meşgul eden bu olay sonuncunda WeWork, iflas etmedi; ancak şirket birçok değişikliğe giderek ciddi anlamda değer kaybetti. Son günlerin dikkat çeken olaylarından biri ise WeWork’ün tersi bir şekilde faaliyet gösteren, yani şirketlere özel çalışma alanları yaratan Knotel‘in iflas başvurusunda bulunması. Ofislere olan talebin azaldığı pandemi döneminde 1,6 milyar dolar değerlemeye sahip Knotel, iflas başvurusunda bulunduğunu; varlıklarının Newmark tarafından 70 milyon dolara satın alındığını duyurdu.

1,6 milyar dolar değere sahip bir şirketin iflas kararı almasına ve varlıklarını 70 milyon dolara satmasına neden olan olaylara hep birlikte göz atalım.

Knotel, 2016 yılında Virgin Mobile kurucu ortağı Amol Sarva ve eski VC Edward Shenderovich tarafından hayata geçirildi. Şirket, 2017 yılının şubat ayında ise Peak State Ventures, Invest AG, Bloomberg Beta ve 500 Startups gibi yatırımcılardan, A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Techcrunch’ın belirttiğine göre ürünlerini her kiracı için özelleştirilebilen ve aynı zamanda ihtiyaç duyulduğunda büyüyüp küçülen esnek bir ofis alanı olarak pazarladı.

Yıllık yüzde 300 gelir artışı

Knotel, yine 2017’nin nisan ayında Newmark Knight Frank ve The Sapir Organization liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi’nde 70 milyon dolar yatırım aldı. Ağustos ayında ise New York, Londra, San Francisco ve Berlin’de, yaklaşık 95 bin metrekarelik 60 farklı lokasyonda hizmet verdiğini; bunu yıl sonunda alan olarak 2 katından daha fazlaya çıkaracağını açıkladı. Knotel ayrıca, gelirini 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediğini de belirtti. Zira şirketin paylaştığı bilgilere göre gelir artışı yıllık yüzde 300 civarındaydı. O dönemde şirketin müşterileri arasında Stash, HotelTonight ve The Body Shop gibi şirketler bulunuyordu. 

Nisan ayında şirkete yatırım yapan Newmark’ın CEO’su Barry Gosin, Knotel’in yaptığının sektörün görmediği ve hızla benimsediği yeni bir kategori olduğunu; yükselişlerini uzaktan izlediklerini ve onlara katılmaktan heyecan duyduklarını dile getirmişti. 

200’den fazla konumda faaliyet gösteriyordu

Knotel, 2018 yılına gelindiğinde Wafra liderliğindeki yatırım turunda 400 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı ve bu turla birlikte unicorn şirket seviyesine ulaştı. O dönemde Knotel, New York, San Francisco, Londra, Los Angeles, Washington, Paris, Berlin, Toronto, Boston, São Paulo ve Rio de Janeiro’da 200’den fazla konumda hizmet veriyordu. 

Salgın dönemiyle işten çıkarmalar başladı

Knotel için görünen sıkıntılar 2020 yılında, koronavirüs salgınının hayatımıza girmesiyle Knotel, Forbes’un bildirdiğine göre çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkardı. Yıla 500 çalışanla başlayan Knotel, mart ayının üçüncü haftasında çalışan sayısını 400’e düşürdü. Geri kalan çalışanların bazılarının ücretleri düşürüldü, bazılarına ise ücretsiz izin verildi. Knotel CEO’su ve kurucu ortağı Amol Sarva, Forbes’a yaptığı açıklamada, işlerin bittiğini; Knotel’in keskin adımlar atmaya karar verdiğini söyledi.

Şirketin gelirleri 2020’nin ikinci çeyreğinde yüzde 20 oranında düştü

Şirketin ikinci çeyrekte gelirinin ilk çeyreğe göre yüzde 20 oranında bir düşüşle 59 milyon dolara gerilediği belirtildi. Yine Forbes, şirketin temmuz ayına kadar 100 milyon dolar civarında para toplamaya çalıştığını bildirdi.

Tüm varlıklarını 70 milyon dolara Newmark’a sattı

2021 yılına geldiğimizde ise Knotel iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Değerlemesi bit yıldan kısa bir süre önce 1,6 milyar dolar olan şirket, tüm varlıklarını 70 milyon dolara Newmark’a satmayı kabul etti. CEO Sarva yaptığı açıklamada, başarılı bir yeniden yapılanma yoluyla, önemli ABD ve uluslararası pazarlarda son teknoloji, özel esnek alan sağlama misyonuna yeniden odaklanabilecekleri konusunda iyimser olduklarını söyledi. 

Birleşik Devletler İflas Yasası Bölüm 363 kapsamındaki işlemi kolaylaştırmak için, Newmark’ın bir iştiraki, Knotel’e iflas süreci boyunca destek olmak için DIP finansmanı olarak yaklaşık 20 milyon dolar nakit sağlamayı kabul etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.