DOLAR 32,1838 0.04%
EURO 35,1589 0.08%
ALTIN 2.467,21-0,01
BITCOIN 2102419-1,05%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diş Hekimlerinden İlginç Uyarı: Diş Fırçasını Islattığınızdan Emin Olun!
  • Haber Ondan
  • Sağlık
  • Diş Hekimlerinden İlginç Uyarı: Diş Fırçasını Islattığınızdan Emin Olun!

Diş Hekimlerinden İlginç Uyarı: Diş Fırçasını Islattığınızdan Emin Olun!

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 20:14
Diş Hekimlerinden İlginç Uyarı: Diş Fırçasını Islattığınızdan Emin Olun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Ferakh Hamid’den Önemli Uyarılar

İngiltere merkezli diş hekimi Dr. Ferakh Hamid, insanları diş fırçalarını uygun şekilde ıslattıklarından emin olmaları konusunda uyardı. Dr. Hamid, yeterli su olmadan diş macununu doğrudan dişlere sürmenin lekeli ve sararmış dişlerin nedeni olabileceğini belirtti.

Asitli Yiyecekler ve Diş Fırçalama

Dr. Hamid, domates ve portakal suyu gibi asitli yiyecekleri tükettikten sonra hemen dişleri fırçalamanın da diş sağlığına zararlı olabileceği konusunda uyardı. Asitli yiyeceklerin diş minesine zarar verebileceğini vurgulayan uzman, asidin ağzınızda daha fazla hareket edebileceğini ve fırçalamanın faydalarından yeterince yararlanılamayabileceğini belirtti.

Uzmanların Farklı Görüşleri

Dubai merkezli diş hekimi Dr. Michael Formenius ise diş fırçasını ıslatmanın kılları yumuşattığını ve plaklara karşı daha az etkili hale getirebileceğini dile getirdi. Dr. Formenius, hastalarına kuru fırçalamanın daha etkili olabileceğini önerdi.

Uzman Tavsiyesi: Diş Sağlığı İçin Öneriler

Genel olarak uzmanlar, dişlerinizi günde iki kez ikişer dakika fırçalamanızı ve günde bir kez de dilinizi temizlemenizi öneriyor. Bu sayede dişlerinizi iyi bir şekilde temizleyebilir ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.