DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Facebook, Meta Olarak Yeni Bir Vizyonla Yola Devam Ediyor

Facebook, Meta Olarak Yeni Bir Vizyonla Yola Devam Ediyor

ABONE OL
Şubat 9, 2024 16:13
Facebook, Meta Olarak Yeni Bir Vizyonla Yola Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Facebook’un Hızlı Büyüme Süreci

Mark Zuckerberg ve 3 arkadaşının 4 Şubat 2004’te kurduğu Facebook şirketi, yıllar içinde hızla büyüyerek popüler uygulamalar olan WhatsApp ve Instagram’ı bünyesine kattı.

Skandallar ve Eleştiriler

Facebook, yaşanan skandallar ve veri güvenliği, rekabet ihlalleri ve sansüre ilişkin eleştirilerle mücadele etti. Cambridge Analytica skandalı ve veri ihlali nedeniyle aldığı rekor para cezası gibi olaylar Facebook’un itibarını zedeledi.

Alınan Şirketler ve Kullanıcı Sayısı

Facebook, Instagram’ı 1 milyar dolar, WhatsApp’ı ise 19 milyar dolar karşılığında satın aldı. Şirket, her gün en az 3 milyar kişinin ürünlerini kullandığını açıkladı.

Rekabet Soruşturmaları

ABD ve AB’de Facebook hakkında ‘tekelcilik’ soruşturmaları açıldı. ABD’de 8 eyalet, 2020’de ise 46 eyalet ve ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook’a tekelcilik ve rekabeti imkansız hale getirmekle suçlayan iki dava açtı. AB ise Facebook Marketplace’e ve seri ilanlarına yönelik rekabet soruşturması başlattı.

Metaverse Vizyonu

Yaşanan skandallar sonrası Facebook, 2021’de metaverse vizyonunu ortaya koydu ve ismini Meta olarak değiştirdi. Şirket, gelecek 5 yıl içinde bir metaverse şirketine dönüşmeyi hedefleyerek insanların sanal alanlarda etkileşim kurabileceği bir platform sunmayı planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.