DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla Fabrika İşçileri İçin Ücretleri Güncelledi

Tesla Fabrika İşçileri İçin Ücretleri Güncelledi

ABONE OL
Şubat 8, 2024 16:12
Tesla Fabrika İşçileri İçin Ücretleri Güncelledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’ın Şirketi Tesla, Fabrika İşçilerinin Ücretlerini Yükseltti

SpaceX, Neuralink ve X gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk’ın bir diğer şirketi olan Tesla, elektrikli araç piyasasının önde gelen markalarından biri. Şirket, birçok diğer şirket gibi yeni yıl ile birlikte ücretlerini güncelledi ve fabrika çalışanlarının saat başı ücretlerini açıkladı.

Yeni Ücret Politikası

Tesla, geçen ay ABD genelinde fabrika işçilerinin ücretlerini artıran şirketlerden biriydi. Dahili belgelere göre, şirketin aralık ayında açıkladığı ve 8 Ocak’ta uygulamaya koyduğu yeni maaş kurallarına göre, çalışanlarına saat başına 22 ila 39 dolar arasında ödeme yapıyor.

Bölgesel Ücret Farkları

Tesla, maaş kademelerini yaşam maliyetine göre üç bölgeye ayırıyor. Austin, Texas ve Sparks, Nevada’daki fabrikalar en düşük ücreti alırken, Fremont ve Palo Alto’daki tesisler en yüksek ücreti alıyor. Ayrıca Kaliforniya’daki işçiler saat başına 16 dolarlık asgari ücreti alırken, Nevada ve Teksas’ta sırasıyla saat başına 10,25 dolar ve 7,25 dolar asgari ücret veriliyordu.

Seviyelere Göre Ücretler

Tesla, fabrika işçilerini yedi seviyeye ayırıyor. Örneğin, Fremont fabrikasındaki Seviye 1’deki işçiler saat başına 25,25 dolar alırken, Seviye 7’deki işçilere 35,50 dolar ödeniyor. En düşük ücret alan bölgelerdeki Seviye 1 çalışanları saat başına 22 dolar kazanıyor.

İkramiye ve Bonuslar

Çalışanlar, performanslarına ve Tesla’nın genel sonuçlarına göre her altı ayda bir seviyeler arasında geçiş yapma hakkına sahiptir. Ayrıca, performans dönemlerinin sonunda her altı ayda bir ikramiye alma hakkına sahiptirler. Tesla’nın bonus sistemi “Siber Cüzdan” adını taşır ve bonuslar çalışanların performansına göre belirlenir.

Tesla’nın ABD ve Porto Riko’da toplamda 140 binden fazla çalışanı bulunuyor ve son aylarda maaşları artıran birkaç şirketten biridir. Toyota ve Hyundai de ABD fabrikalarındaki ücretleri artıran diğer şirketler arasında yer almaktadır. Ancak Tesla, sendika baskısı ile de karşı karşıyadır. UAW Başkanı Shawn Fain, Tesla’da işçilerin bir UAW organizasyon komitesi oluşturduğunu ve gözlerinin Tesla’da olduğunu söylemiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.