DOLAR 32,3437 0.18%
EURO 35,1730 -0.04%
ALTIN 2.245,180,09
BITCOIN 2117549-3,88%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

WhatsApp’ta 15 Mayıs’ta süre doluyor: Veri ilkelerini kabul etmeyenlerin hesapları silinecek
  • Haber Ondan
  • Teknoloji
  • WhatsApp’ta 15 Mayıs’ta süre doluyor: Veri ilkelerini kabul etmeyenlerin hesapları silinecek

WhatsApp’ta 15 Mayıs’ta süre doluyor: Veri ilkelerini kabul etmeyenlerin hesapları silinecek

ABONE OL
Mayıs 6, 2021 15:38
WhatsApp’ta 15 Mayıs’ta süre doluyor: Veri ilkelerini kabul etmeyenlerin hesapları silinecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WhatsApp’ta tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 15 Mayıs tarihinde sona eriyor. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini onaylamayanların askıya alınacak. Yani kullanıcılar sözleşmeyi onaylamadıkları takdirde WhatsApp’ı kullanamayacak.

WhatsApp'ta 15 Mayıs'ta süre doluyor: Veri ilkelerini kabul etmeyenlerin hesapları silinecek

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor.

WhatsApp, 2021 başında gelen tepkiler üzerine yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs’a erteleme kararı almıştı. WhatsApp, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlayabilmek için gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitmişti.

Kişisel mesajlaşmalarda uçtan uca şifreler korunsa da işletme hesaplarıyla yapılan mesajlaşmalar şirket tarafından işlenecek.

WhatsApp bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutmuştu. Türkiye de onay zorunluluğunun bulunduğu ülkelerden biri.

Kullanıcılar sözleşmeyi onaylamazsa ne olacak?

WhatsApp’ın Şubat ayında aktardıklarına göre veri ilkelerini onaylamayan kullanıcılar 15 Mayıs’tan sonra uygulamaya giremeyecek.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’a kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacak ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak.

120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Başka bir deyişle bu kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.