DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üsküdar Üniversitesi’nden Yapılan Açıklamaya Göre Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Mesajı
  • Haber Ondan
  • Teknoloji
  • Üsküdar Üniversitesi’nden Yapılan Açıklamaya Göre Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Mesajı

Üsküdar Üniversitesi’nden Yapılan Açıklamaya Göre Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Mesajı

ABONE OL
Mart 2, 2024 13:28
Üsküdar Üniversitesi’nden Yapılan Açıklamaya Göre Türkiye’nin İlk Uzay Misyonu Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Müdürü ve MESSAGE Deneyi Proje Yöneticisi Dr. Cihan Taştan, Kan Örneklerinin İncelenmesi Hakkında Detayları Paylaştı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda yer alan 13 bilimsel araştırmadan biri olan MESSAGE (Microgravity Associated Genetics) Deneyi kapsamında Gezeravcı’nın yer çekimsiz ortamda alınan kan örnekleri laboratuvara teslim edildi.

Dr. Cihan Taştan, kan örneklerinin eksi 80 derecede stabil olabilecek standartlarda teslim edildiğini belirterek, “Ardından kan örnekleri TRGENMER laboratuvarımız içerisindeki eksi 80 dolabına kaldırıldı.” dedi. grandbetting

Deneylerin Detayları

Taştan, MESSAGE ekibi olarak alınan kan örneklerini laboratuvar ortamında geliştirdikleri akustik levitasyon cihazında ve kontrol amaçlı olarak 2D kültüründe CRISPR/Cas sistemi ile aday genlerin knock out edilmesi, immün profilinin belirlenmesi, anti-kanser etkinliğinin gözlemlenmesi, T lenfositlerin proliferasyonunun incelenmesi, ve sitokin salınım profillerinin karşılaştırılmasını yapacaklarını ifade etti.

Hedef: Reaksiyonları Keşfetmek

Taştan, deney sonuçlarını henüz net olarak söyleyemeyeceklerini belirterek, “Kanların geldiği gün itibarıyla deneylere grandbetting giriş başlayarak, en kısa sürede makaleler yayınlayarak, yeni gen keşiflerinde bulunarak, yer çekimsiz ortam koşullarının hücrelere verdiği reaksiyonları keşfetmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekibin Destekçileri ve Araştırma Konusu

Açıklamada verilen bilgiye göre, deneyde Büşra Tekirdağlı, Özge Demir, Ebru Çam, Fatmanur Erkek, Berranur Sert ve Gamze Gülden’in destek olduğu belirtildi. Ekip, “Türk Astronotun Genetik Profilinin Analizi ve Mikro Yerçekimi Ortamı Sağlayan Akustik Levitasyon Cihazında Anti-Kanser, Proliferasyon grandbetting twitter ve İmmunojenik Etkileri”ni araştıracak.

Yerçekimsiz ortamdan etkilenen henüz işlevi keşfedilmemiş genlerin tespit edilmesi ve uzay görevlerinde, bağışıklık hücrelerinden hangilerinin yer çekimi tarafından direkt olarak etkileneceği, CRISPR gen mühendisliği yöntemleriyle incelenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.