DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20684911,48%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Silikon Vadisi’nde Yankı Uyandıran Dava: OpenAI ve Microsoft İlişkisi

Silikon Vadisi’nde Yankı Uyandıran Dava: OpenAI ve Microsoft İlişkisi

ABONE OL
Mart 4, 2024 19:06
Silikon Vadisi’nde Yankı Uyandıran Dava: OpenAI ve Microsoft İlişkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddialar ve Detaylar

San Francisco Mahkemesi’nde açılan bir dava, OpenAI ve Microsoft arasındaki ilişkiye dair dikkat çekici iddiaları ortaya koydu. Dava dilekçesinde, OpenAI’nın kuruluş amacının “yapay zekanın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak” olduğu belirtilmesine rağmen, şirketin aslında Microsoft’un yan kuruluşu haline getirildiği öne sürüldü.

İlerleyen Süreç ve İhlal İddiaları

Dava dilekçesinde, OpenAI’nın kurucu ortağı olan Elon Musk‘ın şirket yönetim kurulundan ayrılmış olsa da, kuruluş sözleşmesine dayanarak şirkete katkıda bulunmaya ve sürekli güncelleme almaya devam ettiği iddia edildi. Ayrıca, OpenAI’nın asıl amacının insanlığın yararına yapay zeka geliştirmek olduğu belirtilirken, şirketin Microsoft’un karını en üst düzeye çıkarmaya odaklandığı vurgulandı.

Dilekçede, OpenAI’nın yapay zekayı insanlığın yararından ziyade Microsoft’un karını artırmak için kullandığı iddia edilirken, bu durumun başlangıçtaki anlaşmayı ihlal ettiği belirtildi. Mahkeme sürecinde, şirketin gerçek amacının ve ilişkisinin netleştirilmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.