DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere’de Torunlarını Servetinden Mahrum Bırakan Dede

İngiltere’de Torunlarını Servetinden Mahrum Bırakan Dede

ABONE OL
Mart 10, 2024 14:03
İngiltere’de Torunlarını Servetinden Mahrum Bırakan Dede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Frederick Ward, Torunlarına Servet Bırakmama Kararında Haklı Bulundu

İngiltere’de yaşayan Frederick Ward’ın torunlarını ziyaret etmeyişi, miras konusunda gündemi salladı. Ward, 2020 yılında vefat ettiğinde 500 bin poundluk servetini çocuklarına bırakırken torunlarını mirasından mahrum bırakmıştı.

Torunlardan Gelen Tepkiler

Ward, ölen oğlu Fred Jr’ın beş kızını görmezden gelerek mirastan çıkarmış ve onlara sadece 50’şer sterlin bırakmıştı. Bu durum üzerine torunlar, dedelerinin servetinden pay alabilmek için hukuki süreç başlattılar.

Mahkeme Kararı

Ancak mahkeme, Ward’ın torunlarını mirasından mahrum bırakma hakkı olduğuna hükmetti. Yüksek Mahkeme yargıcı James Brightwell, vasiyetnamenin mantıklı olduğunu belirterek torunların haksız olduğuna karar verdi.

Brightwell, “Bir vasiyetçinin hayatta kalan çocukları arasında miras paylaştırma kararı, makul bir vasiyetçinin yapamayacağı bir hüküm değildir” diyerek kararını açıkladı.

Öfkeli Torunların İddiası

Torunlar, amcaları ve teyzelerinin dedelerini etkileyerek vasiyetnamenin değiştirilmesine zorladığını iddia etti. Ancak mahkeme bu iddiayı reddetti ve Ward’ın kararının geçerli olduğuna hükmetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.