DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21588660,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’da Putin’in Devlet Başkanlığı ve Yeni Hükümet

Rusya’da Putin’in Devlet Başkanlığı ve Yeni Hükümet

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:16
Rusya’da Putin’in Devlet Başkanlığı ve Yeni Hükümet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Putin Yeniden Devlet Başkanlığına Yemin Edecek

Rusya’da mart ayında yapılan devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 87,28’ini kazanan Putin, 7 Mayıs’ta Kremlin Sarayı’nda yemin edecek.

Yeni Hükümet Kurulacak

Putin’in yemin etmesiyle iş başındaki hükümet istifa edecek. Artık yeni hükümet Rusya Parlamentosu’nun onayıyla göreve başlayacak. Başbakan adayını Rusya Parlamentosu’na sunacak olan Putin, parlamentonun onayı olmadan başbakanı atayabilecek yetkiye sahip olacak.

Ekonominin Başarılı Yönetimi

Mevcut Başbakan Mişustin’in ekonomik anlamda başarılı icraatlarıyla Rus ekonomisinin büyümesi bekleniyor. Batı ülkelerinin yaptırımlarına rağmen Rus ekonomisi, beklentilerin aksine büyüme sağladı.

Putin’in Başkanlık Dönemleri

Putin, Sovyetler Birliği döneminden itibaren devlet yönetiminde etkin rol oynadı. 2020’deki anayasa değişikliği referandumuyla Putin’in devlet başkanlığı süresi uzatıldı ve 5. kez devlet başkanı seçildi.

Yeni Hükümetin Görevleri

Putin, yeni hükümetten ekonomik kalkınma, uluslararası ilişkiler ve sosyal politikalar konularında beklentileri yüksek tutuyor. Ayrıca, ülkenin kalkınması için yeni projelerin hayata geçirilmesini ve yatırımların artırılmasını bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.