DOLAR 32,3437 -0.06%
EURO 34,7736 -0.08%
ALTIN 2.390,98-0,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Filipinler’de Aşırı Sıcak Hava Nedeniyle Eğitim Faaliyetleri Aksadı
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • Filipinler’de Aşırı Sıcak Hava Nedeniyle Eğitim Faaliyetleri Aksadı

Filipinler’de Aşırı Sıcak Hava Nedeniyle Eğitim Faaliyetleri Aksadı

ABONE OL
Nisan 4, 2024 14:05
Filipinler’de Aşırı Sıcak Hava Nedeniyle Eğitim Faaliyetleri Aksadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşırı Sıcak Hava Nedeniyle Binlerce Okulda Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi

Filipinler‘de etkili olan aşırı sıcak hava, ülkedeki eğitim faaliyetlerinin aksamasına neden oldu. Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği bazı bölgelerde, Filipinler Eğitim Bakanlığı (DepEd) tarafından yapılan açıklamada, sıcak çarpması riski nedeniyle 12 bölgedeki 3 bin 954 okulda yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

Binlerce Öğrenci Eğitimden Etkilendi

Zorunlu ara nedeniyle, Metro Manila, Batı Visayas, Soccsksargen, Orta Visayas ve Ilocos bölgelerinde bulunanlar başta olmak üzere 1 milyon 393 bin 806 öğrencinin eğitimden etkilendiği kaydedildi. Bu bölgelerdeki öğrenciler, aşırı sıcak hava koşulları sebebiyle evde eğitimlerine devam etmek durumunda kaldılar.

Farklı Bölgelerde Farklı Uygulamalar

Öte yandan, ülkedeki birçok okulda uzaktan eğitim devam ederken, Kuzey Mindanao, Davao, Caraga ve Cordillera bölgelerinde ise yüz yüze eğitime devam edildiği belirtildi. Bu bölgelerdeki okullar, aşırı sıcak hava şartlarına rağmen yüz yüze eğitim programlarını sürdürmeye devam etmekteler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.