DOLAR 32,5630 0.3%
EURO 34,9515 0.36%
ALTIN 2.442,030,15
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Epic Games ve Apple mahkemesi beklenmeyen sonuçla bitti

Epic Games ve Apple mahkemesi beklenmeyen sonuçla bitti

ABONE OL
Eylül 13, 2021 11:48
Epic Games ve Apple mahkemesi beklenmeyen sonuçla bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan bu problemlerin ana kaynağı Apple tarafından alınan kararlardan oluşuyor. Şirket komisyon kesintilerini devam ettirmek için önemli bir karar almıştı. Bu karara göre alternatif ödeme yöntemleri kullanılmayacaktı. Sadece Apple tarafından sunulan ödeme yöntemleri kullanılabilecekti. Konu mahkemeye taşındı ve Epic Games lehine sonuçlandı.

Apple tarafından uygulanan bu politika aslına bakacak olursak birçok şirket tarafından sert eleştirildi. Spotify işi Avrupa’da bir blok kurup Apple markasına dava açmaya kadar götürdü. Hatta bununla ilgili bir topluluk oluşturuldu.

Birçok şirketin canını sıkan Apple, mahkeme süreçleri ile uğraşmaya başladı. Sonunda kazanan Epic Games oldu. Şirket Apple tarafından alınan yüzde 30 seviyesindeki komisyonlardan kurtuldu. Mahkeme Apple şirketinin alternatif ödeme seçeneklerini engelleyemeyeceği yönünde karar aldı. Böylece bir defter daha kapandı.

Tüm bunlara ek olarak kullanıcıların uygulamaya kaydoldukları iletişim bilgileri üzerinden onlarla iletişim kurulması yanlış bulunmadı. Mahkeme böylece geliştiricilerin uygulama kullanıcıları ile iletişime girmelerine engel olunmaması gerektiğini söyledi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.