DOLAR 32,4688 0.14%
EURO 34,6454 -0.03%
ALTIN 2.384,260,18
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİSK Genel Sekreteri: “1 Mayıs Meydanlarında Coşkuyla Buluşacağız”
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • DİSK Genel Sekreteri: “1 Mayıs Meydanlarında Coşkuyla Buluşacağız”

DİSK Genel Sekreteri: “1 Mayıs Meydanlarında Coşkuyla Buluşacağız”

ABONE OL
Nisan 16, 2024 16:08
DİSK Genel Sekreteri: “1 Mayıs Meydanlarında Coşkuyla Buluşacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK ve Diğer Sendikalar Ortak Basın Açıklaması Yaptı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1 Mayıs için İstanbul Taksim Meydanı ve diğer meydanlarda coşkuyla buluşacaklarını belirtti. DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası ile Beşiktaş İskele Meydanı’nda ortak basın açıklaması düzenledi.

İşçiler Taleplerini Yüksek Sesle Haykıracak

Görgün, 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki işçilerle birlikte barış, eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerini yüksek sesle haykıracaklarını ifade etti. Taksim Meydanı’nın Türkiye ve dünya genelinde buluşan milyonların gözü ve kulağı olacağını vurgulayan Görgün, “Milyonlarca kalp, Taksim 1 Mayıs alanında atacak” dedi.

Haklarını Kullanacaklarını Vurguladı

Görgün, Anayasa Mahkemesi’nin Taksim Meydanı’na ilişkin verdiği karara atıfta bulunarak, her işçinin ve emekçinin 1 Mayıs’ta Taksim’de olma hakkını hatırlattı. Resmi bir izin başvurusu yapmadıklarını belirten Görgün, “1 Mayıs’ı kutlamak isteyen tüm emekçi ve işçilerle birlikte Taksim Meydanı’nda olacağız” dedi. Görgün, “Bu aynı zamanda sendikal bir eylemdir, özel izne gerek yok. Herkesin hakkıdır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.