DOLAR 32,3742 -0.21%
EURO 34,8062 0.13%
ALTIN 2.441,330,12
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Scholz, Çin Ziyareti Kapsamında Tongji Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Scholz, Çin Ziyareti Kapsamında Tongji Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Scholz, Çin Ziyareti Kapsamında Tongji Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

ABONE OL
Nisan 15, 2024 16:09
Scholz, Çin Ziyareti Kapsamında Tongji Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Scholz’un Adil Rekabet Vurgusu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Şanghay’da Tongji Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Scholz, Çin’deki Alman otomobil şirketlerinin yatırımlarına değinerek **”Her zaman açık olması gereken tek şey, rekabetin adil olması gerektiğidir.”** açıklamasını yaptı. Adil rekabetin aşırı üretimi engelleyeceğini ve telif haklarını koruyacağını vurgulayan Scholz, Alman şirketlerin pazara tam erişim, fikri mülkiyetin korunması gibi konularda Çin’den beklentilerinin devam ettiğini belirtti.

Scholz’un Çin Ziyaretindeki Önemli Temalar

Scholz, iş dünyası heyetiyle gerçekleştirdiği ziyarette uluslararası kurumların güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Alman otomobil tedarikçisi Bosch’un Chongqing’deki hidrojen yakıt hücresi tesisini ziyaret etti. Çin ziyaretinin ilk durağı Çongqing’de çeşitli temaslarda bulunan Scholz’un, ziyaretin son gününde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesi bekleniyor.

Almanya ve Çin İlişkilerindeki Önemli Noktalar

Almanya, Çin’in dışa açılmasından ekonomik anlamda en çok yararlanan ülkelerden biri konumunda. Alman otomobilleri ve makineleri, Çin’de büyük talep görüyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artarken, Alman kamuoyu, Rusya’ya olan enerji bağımlılığının ardından Çin’e olan ekonomik bağımlılığı tartışıyor.

Çin ve Almanya Arasındaki Ticari İlişkiler

Almanya’nın elektrikli otomobiller için önemli ham maddelere bağımlılığı bulunuyor. Alman otomotiv devleri Volkswagen, Daimler ve BMW, gelirlerinin önemli bir kısmını Çin’den elde ediyor. Ancak Çin’in ticari uygulamaları ve Rusya’ya verdiği destek gibi konularda yaşanan anlaşmazlıklar, bu ticari ilişkilere zarar verebileceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.