DOLAR 32,2117 0%
EURO 34,8008 -0.19%
ALTIN
BITCOIN 20197291,94%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle İlgili Genelge” Yayımlandı
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle İlgili Genelge” Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle İlgili Genelge” Yayımlandı

ABONE OL
Nisan 28, 2024 16:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle İlgili Genelge” Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Detayları Belirledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle ilgili 2024/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge, tarım işçilerinin yaşadığı sorunları gidermek için 13 maddeyle usul ve esasları belirledi.

Geçici Yerleşim Alanları ve Altyapı Düzenlemeleri

Valilikler, tarım işçilerinin çalıştığı bölgelerde eğitim, sağlık hizmetleri ve temel ihtiyaçları karşılayabilecekleri geçici yerleşim alanları oluşturacak. Bu alanlar, doğa olaylarından etkilenmeyecek, güvenli ve sağlıklı koşullara sahip olacak.

Sosyal Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri

Geçici yerleşim alanlarında sağlık hizmetlerine kolay erişim sağlanacak. Mevsimlik tarım işçilerinin aşılamaları, sağlık izlemleri düzenli olarak yapılacak. Ayrıca mobil sağlık ekipleri oluşturulacak ve sağlık personeli istihdamı sağlanacak.

Eğitim ve Kültürel Faaliyetler

Geçici yerleşim alanlarında çocuklar için eğitim merkezleri ve sosyal faaliyetler düzenlenecek. Okul çağındaki çocukların eğitimleri için önlemler alınacak ve eğitim ihtiyaçları karşılanacak.

İş Koşulları ve İzleme Kurulları

İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulları oluşturularak, iş koşullarına ilişkin çalışmalar yapılacak ve uyuşmazlıklar çözümlenecek. Ayrıca, mevsimlik tarım işçilerinin daimi ikamet yerlerine dönüşü teşvik edilecek.

2017/6 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılarak, yeni düzenlemeler doğrultusunda mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.