DOLAR 32,1976 0.05%
EURO 34,9845 -0.04%
ALTIN 2.510,650,02
BITCOIN 22668725,35%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KDV İstismarına Yönelik Yeni Düzenleme Getirildi

KDV İstismarına Yönelik Yeni Düzenleme Getirildi

ABONE OL
Nisan 30, 2024 16:25
KDV İstismarına Yönelik Yeni Düzenleme Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lokantalarda KDV Oranı Düzenlemesi

Yüzde 10 KDV oranı olan yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 1 KDV oranında fatura kestiği tespit edildi. Bunun üzerine Bakanlık, KDV istismarının önüne geçmek için düzenleme yaptı.

Yeni Düzenleme Detayları

Yeni düzenlemeye göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler, kendilerinin hazırlayıp sunduğu yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek sattıkları ürünler için artık KDV’yi yüzde 10 hesaplayacak. Ayrıca, telefonla veya internet üzerinden sipariş verilen ve adrese gönderilen tüm satışlar da yüzde 10 KDV’ye tabi olacak.

İş Dünyasından Yorumlar

Spectrum Denetim, Danışmanlık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, düzenlemenin vergi kayıp ve kaçağını önlemek adına önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, işletmelerin yasal vergi oranlarını uygulamaları gerektiğini vurgulayarak haksız rekabeti engelleneceğini dile getirdi.

Denetim ve Uyum Çağrısı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, işletmelerin gıdadaki KDV düzenlemesine uyum sağlamaları gerektiğini ve denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti. Vatandaşları da doğru KDV oranlarını kontrol etmeye ve gerektiğinde şikayet etmeye çağırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.