DOLAR 32,2695 0.08%
EURO 34,7337 -0.15%
ALTIN 2.400,56-0,34
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs Platformu Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs Platformu Konuşması

ABONE OL
Nisan 26, 2024 17:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs Platformu Konuşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı’nda Çarpıcı Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Kudüs ve Filistin’e Destek Çağrısı

Erdoğan, kıymetli parlamenterleri ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Kudüs ve Filistin davasına destek veren herkese teşekkür etti. Platformun, Kudüs ve Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi olduğunu vurguladı.

İsrail Zulmüne Sert Tepki

Cumhurbaşkanı, İsrail’in Kudüs ve Filistin’e yönelik zulmünü sert bir dille eleştirerek, “Kudüs’ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor” dedi. Erdoğan, Filistin’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

İsrail ile İlişkilerin Kesilmesi

Erdoğan, İsrail’e yönelik ticari ilişkilerin kesildiğini duyurarak, Türkiye’nin Filistin davasındaki kararlı duruşundan taviz vermeyeceğini belirtti. Ayrıca, Gazze’ye yapılan yardımların devam edeceğini ve Gazze’deki acımasızlığa karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Amerikan Vetosuna Tepki

Cumhurbaşkanı, Amerika’nın Filistin konusundaki tutumunu eleştirerek Amerikan vetosunun haklı bir çözüme katkı sunmadığını dile getirdi. Erdoğan, Amerika’nın İsrail’e verdiği askeri desteklerin sorunları derinleştirdiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.