DOLAR 32,1838 0.04%
EURO 35,1589 0.08%
ALTIN 2.467,21-0,01
BITCOIN 2102419-1,05%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’da Tarihi Görüşme: Erdoğan ve Özel Buluştu

Ankara’da Tarihi Görüşme: Erdoğan ve Özel Buluştu

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 17:27
Ankara’da Tarihi Görüşme: Erdoğan ve Özel Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ve AKP Liderleri 8 Yıl Sonra Baş Başa

Ankara’da tarihi bir gün yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı/AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 yıl aradan sonra ilk kez baş başa görüşmek üzere bir araya geldi.

Görüşme Detayları

CHP lideri Özgür Özel’i, AKP Genel Merkezi’nin kapısında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında emekli maaşları, asgari ücret, dış politika, belediye borçları ve Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarının engellenmesi de bulunuyor.

Görüşme, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişinden bu yana gerçekleşecek ilk yüz yüze temas olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AKP’li Elitaş da yer aldı.

Anayasa Değişikliği Beklentisi

CHP’nin bugünkü görüşme gündeminde yer almasa da, AKP’nin öncelikleri arasında bulunan anayasa değişikliği konusunun da görüşmede ele alınması bekleniyor.

Geçmişte parti liderleri sıfatıyla en son 22 Eylül 2016’da buluşan isimler ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım olmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.