DOLAR 32,4390 0.24%
EURO 34,8446 0.13%
ALTIN 2.399,090,11
BITCOIN 19251863,25%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanlığından Vize Kısıtlamaları Açıklandı
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • ABD Dışişleri Bakanlığından Vize Kısıtlamaları Açıklandı

ABD Dışişleri Bakanlığından Vize Kısıtlamaları Açıklandı

ABONE OL
Mart 30, 2024 14:03
ABD Dışişleri Bakanlığından Vize Kısıtlamaları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin ve Hong Kong Yetkililerine Vize Kısıtlaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Temel Yasa’nın 23. maddesi uyarınca kabul edilen yasa çerçevesinde, **Çin ve Hong Kong’un demokratik kuruluşlarına karşı eylemler almakla** suçladığı birçok Hong Kong yetkilisine vize kısıtlaması getirdi. Açıklamada, Hong Kongluların hak ve özgürlüklerinin geri getirilmesi ve haksız yere gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Suriyeli Yetkililere Vize Kısıtlaması

Bir diğer açıklamada ise Suriyeli 10 yetkiliye ve aile üyelerine vize kısıtlaması getirildiği duyuruldu. **Beşşar Esed rejiminin eleştirildiği** açıklamada, Suriyelilerin bastırdıkları ve insan hakları ihlallerine dahil olmaları gerekçesiyle bu yetkililere ve aile üyelerine kısıtlama getirildiği kaydedildi.

Ulusal Güvenlik Yasası Meclis’te Kabul Edildi

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2003’teki protestoların ardından 21 yıl rafa kaldırılan **Ulusal Güvenlik Yasası**, Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi. Yasayla, vatana ihanet, hükümeti devirmeye teşebbüs, dış güçlerle işbirliği, devlet sırlarını açığa vurma gibi suçlar tanımlanarak ömür boyu hapis cezası öngörüldü ve yurt dışında işlenen suçların Hong Kong’da yargılanabilmesinin önü açıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.