DOLAR 32,3367 -0.55%
EURO 34,6848 -0.41%
ALTIN 2.410,22-0,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YSK, Seçim Bilişim Sistemi ile Seçim Sonuçlarını Eş Zamanlı Takip Edecek
  • Haber Ondan
  • Gündem
  • YSK, Seçim Bilişim Sistemi ile Seçim Sonuçlarını Eş Zamanlı Takip Edecek

YSK, Seçim Bilişim Sistemi ile Seçim Sonuçlarını Eş Zamanlı Takip Edecek

ABONE OL
Mart 30, 2024 17:07
YSK, Seçim Bilişim Sistemi ile Seçim Sonuçlarını Eş Zamanlı Takip Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YSK Teknik Hazırlıklarını Tamamladı

YSK, yarın yapılacak yerel seçime yönelik teknik hazırlıklarını tamamladı. Seçimle ilgili her türlü iş ve işlemlerin yürütüldüğü, bilgi ve belgenin üretildiği, elektronik ortamda saklandığı, güvenli bir şekilde korunduğu, seçmen kütüklerinin sürekli güncellendiği Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS), toplanan seçim sonuçlarının eş zamanlı izlenebilmesine olanak tanıyor.

Seçim Sonuçları “Kokpit” Ekranıyla İzlenecek

SEÇSİS, YSK’nın kendi mühendisleri ile HAVELSAN ortak çalışması sonucu seçim mevzuatına uygun yazılımla hazırlandı. Seçim sonuçlarının eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşılmasını da sağlayan SEÇSİS Veri Merkezi’nde, seçim sonuçlarını eş zamanlı izlemek amacıyla hazırlıklar tamamlandı.

Siyasi Partilere Açık Olacak

YSK Başkanı Ahmet Yener, kurul üyeleri ve siyasi partilerin YSK temsilcileri, kurul odasında seçim sonuçlarını “kokpit” adı verilen ekran üzerinden izleyecek. Bu ekran, YSK konferans salonunda, seçime girme yeterliliği bulunan siyasi partilere de açık olacak. İlçe seçim kurullarında girilen veriler doğrudan YSK’ya ulaşacak, eş zamanlı olarak da siyasi partilerle paylaşılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.