DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046385-0,55%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Finansal Hizmetler Güven Endeksi Açıklandı
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Finansal Hizmetler Güven Endeksi Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Finansal Hizmetler Güven Endeksi Açıklandı

ABONE OL
Mart 21, 2024 16:08
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Finansal Hizmetler Güven Endeksi Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart Ayına İlişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından mart ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı. Mart ayına ait anket sonuçlarına göre, finansal sektörde faaliyet gösteren 142 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılmasıyla elde edilen endeks, geçen aya göre 2,4 puan artışla 153,6 seviyesinde gerçekleşti.

Yayılma Endeksleri Değerlendirmesi

Anket sonuçlarına göre, endeksi oluşturan sorulara ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepteki artış, Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni olumlu yönde etkilerken, gelecek üç aydaki talep beklentilerinin artış yönünde olduğu görüldü.

İstihdam Değerlendirmesi

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda artış gösteren istihdam ile gelecek üç ayda istihdamda artış beklentisi olumlu bir tablo çizerken, bu konudaki olumlu algının bir önceki aya kıyasla zayıfladığı görüldü.

Finans ve Sigorta Faaliyetleri Sektörü

2024 yılı mart ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, “64-Finansal Hizmet Faaliyetleri”, “65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları” ve “66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler” sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 2,10, 4,6 ve 17,2 puanlık artışlar kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.