DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB, Ukraynalı Gıda Üreticilerine Geçici Erzak İthalatı İçin Anlaştı
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • AB, Ukraynalı Gıda Üreticilerine Geçici Erzak İthalatı İçin Anlaştı

AB, Ukraynalı Gıda Üreticilerine Geçici Erzak İthalatı İçin Anlaştı

ABONE OL
Mart 20, 2024 16:07
AB, Ukraynalı Gıda Üreticilerine Geçici Erzak İthalatı İçin Anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB ve Ukrayna Arasında Geçici Anlaşma

AB, Ukraynalı gıda üreticilerine Haziran 2025’e kadar AB pazarlarına gümrüksüz erişim hakkı tanıyacak geçici bir anlaşma üzerinde anlaştı. Ancak, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeni sınırlamalar getirilmesi kararlaştırıldı.

AB’nin Önerisi ve Protestolar

Avrupa Komisyonu, ocak ayında Ukrayna’nın tarım ürünlerine yönelik vergi ve kotaların bir yıl daha askıya alınmasını teklif etmişti. Ancak, çiftçiler tarafından yapılan aylar süren protestolar sonucunda AB parlamentoları, acil durum listesini genişleterek diğer çiftlik ürünlerini de kapsayacak şekilde düzenlemeye çalıştı.

Yeni Anlaşma Detayları

Avrupa Parlamentosu ve AB dönem başkanı olan Belçika’nın müzakerecileri, görüşmeler sonucunda 2022 ve 2023 ithalatının ortalamasında tutarak yulaf, mısır ve balı acil durum listesine eklemeyi kararlaştırdılar. AB üyeleri, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatında gümrük vergilerinin kaldırılmasının ardından yaşanan arz artışının mahsüllerin satış fiyatını düşürdüğünü ve bu durumun üreticileri mağdur ettiğini belirtiyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.