DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20370936,02%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Çalışma Meclisi Eleştirisi
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Çalışma Meclisi Eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Çalışma Meclisi Eleştirisi

ABONE OL
Nisan 21, 2024 16:07
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’den Çalışma Meclisi Eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarih Değişmeli ve Gündem Taraflarla Belirlenmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Çalışma Meclisi toplantısının mayıs ayının ilk haftası yapılacağının belirtildiğini ifade ederek, tarihin değişmesi gerektiğini ve gündemin taraflarla belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çalışma Meclisi’nin Uzun Süredir Toplanmamasına Eleştiri

Gamze Taşcıer, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Çalışma Meclisi’nin her yıl toplanması gerektiğini belirten yasaya rağmen bu zorunluluğun yerine getirilmediğini dile getirdi. Taşcıer, “Çalışma Meclisinin toplanıp toplanmaması iktidarın keyfine göre karar verebileceği bir konu değil” ifadesini kullandı.

Çalışma Meclisi’nin Önemi ve Tartışılması Gereken Konular

Gamze Taşcıer, çalışma hayatındaki büyük sorunların çözümü için taraflar arasında istişare, uzlaşma ve diyaloğun önemine işaret etti. Çalışma Meclisi toplantısı için belirlenen tarihin (1-2 Mayıs) sendikalar ve demokratik kitle örgütleri tarafından 1 Mayıs kutlamaları ile çakıştığını ve tarihin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma Meclisi’nin Gerçekçi ve Etkin Bir Platform Olması Gerektiği

Çalışma Meclisi’nin çalışanların ve emekçilerin sorunlarını konuşmak yerine sorunları görmezden gelmeyi tercih edebileceğine dikkat çeken Taşcıer, tarihin değişerek gündemin taraflarla birlikte belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başka türlüsü göstermelik bir toplantıdan öteye gitmeyecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.