DOLAR 32,3320 -0.59%
EURO 34,7228 -0.49%
ALTIN 2.411,99-0,43
BITCOIN 1893456-3,73%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Bayramı ve Arefe Günü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ramazan Bayramı ve Arefe Günü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Nisan 3, 2024 17:09
Ramazan Bayramı ve Arefe Günü Hakkında Bilinmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı’nda Yapılan Kutlama Ritüelleri

Ramazan Bayramı: Oruç tutma yerine bayram namazları kılınması, sevdiklerin ziyaret edilmesi, tatlılar paylaşılması, hediyeler verilmesi gibi geleneksel kutlama ritüelleri gerçekleştirilir.

Arefe Günü ve Oruç Tutma

Arefe Günü Oruç Tutulur mu?
Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geldiği için oruç tutulur çünkü Ramazan’ın içine dahil edilmiştir.

Bayram Günlerinde Oruç Tutma

Ramazan Bayramında Oruç Tutulur mu?
Bayram günlerinde oruç tutmak tahrîmen mekruh olarak kabul edilir ve yasaklanmıştır. Bu günler yeme, içme ve sevinç günleri olduğundan oruç tutulması hoş karşılanmaz.

Arefe Günü İbadetleri ve Okunacak Dualar

Arefe gününde duha namazı, tesbih namazı ve şükür namazı kılınabilir. Tövbe istiğfar, salavat, kelime-i tevhid okumak tavsiye edilen ibadetler arasındadır. İhlas Suresi okunması da önerilir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) arefe günü için “En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır” şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua ile geçirmelidir.

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazından önce göğün altında iki rekat namaz kılınmalı ve günahlar itiraf edilerek tövbe istenmelidir. Mahsus Namaz kılınabilir ve dualar edilebilir.

Mahsus Namaz: Zeval vaktinde göğün altına çıkılmalı, öğlen ve ikindi namazları kılınmalı ve ardından 4 rekat özel bir namaz kılınmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.