DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  • Haber Ondan
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanı Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mart 5, 2024 15:05
Milli Eğitim Bakanı Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müfredat İncelemesi Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Saray’daki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Müfredat konusunda yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının sürdüğünü ve müfredatın bir günde incelenecek bir konu olmadığını vurguladı. Bir ders programının 800 sayfa olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, müfredatın ortak, zorunlu ve herkes için standart dersler içerdiğini ifade etti.

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanacak?

Müfredatın yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirten Tekin, Talim Terbiye Kurulu onayından sonra yayımlanacağını ve 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Uzmanlar ve Öğretmenler Çalışıyor

Bakan Tekin, matematik müfredatındaki iddialara ilişkin olarak alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını belirtti. Bu kişilerin yaklaşık %40’ının akademisyen, geri kalanının ise öğretmen olduğunu söyleyen Tekin, müfredatın öğrencilerin düzeylerine uygun hale getirilmesi için detaylı çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanacak?

Bakan Tekin, yeni müfredatın 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmasının sebebini teknik olarak konuların birbirini izlemesi ve öğrencilerin mağdur olmaması olarak açıkladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan müfredat çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacak olmasıyla kademeli olarak uygulamaya geçileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.