DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20496231,12%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müfredat Değişikliği: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Müfredat Değişikliği: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

ABONE OL
Nisan 25, 2024 15:16
Müfredat Değişikliği: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuyla Paylaşılıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarın öğleden sonra yeni müfredatın taslağının kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Türkiye Yüzyılı’ndan esinlenilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı verilen yeni müfredatla ilgili görüş ve öneriler MEB’in internet sitesinden paylaşılabilecek.

Müfredatın Ana Ekseni ve Hedefleri

Bakan Tekin, müfredat çalışmalarının amacını çocukların kendilerini geliştirebileceği bir ortam oluşturmak olarak belirtti. Yeni müfredatın temel felsefesinin bilgiye erişmek değil, beceri kazandırarak bu bilgiyi analiz edebilen ve hayallerini gerçekleştirebilen çocuklar yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Kamuoyunun Görüş ve Önerilerine Açık

Yeni müfredat bir hafta boyunca kamuoyunun değerlendirmesine açık olacak. Bakan Tekin, farklı kesimlerden gelecek görüş ve önerilerin dikkate alınacağını ve müfredatın revize edilerek uygulanacağını belirtti.

Öğretmenlere Eğitim ve Uygulama Süreci

Yeni programın uygulanması için öğretmenlere hizmet içi eğitim süreci başlatılacak. Okullarda uygulama programları için yeni alanlar ve atölyeler planlanacak, böylece öğrenciler teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürebilecekleri ortamlara sahip olacaklar.

Müfredatta Seyreltme ve Ders Saatlerinde Değişiklik

Yeni müfredatta tekrarlanan bilgilerin çıkarılarak %35’lik bir seyreltme yapıldı. Haftalık ders saatlerinde ise azalma olmayacak, programlar daha çok edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmeye odaklanacak.

Uygulama Süreci ve Gelecek Planları

Yeni müfredat kademeli olarak uygulanacak ve her kademenin birinci sınıfında başlayacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren yeni program uygulamaya geçecek ve çocuklarımızın akademik yetkinliklerinin üzerinde bilgilerle zorlanmamaları sağlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.