DOLAR 32,5399 0.25%
EURO 35,1423 0.6%
ALTIN 2.438,380,00
BITCOIN 2034264-2,08%
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor: Açık Uçlu Sorular Geliyor!
  • Haber Ondan
  • Eğitim
  • MEB Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor: Açık Uçlu Sorular Geliyor!

MEB Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor: Açık Uçlu Sorular Geliyor!

ABONE OL
Mart 4, 2024 15:06
MEB Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor: Açık Uçlu Sorular Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini takip etmek ve müfredatın işlenmesinde bütünlük sağlamak amacıyla 26-27 Mart’ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını duyurdu.

Öğrencilere Geri Bildirim Sağlamak Esas Alındı

Bülbül, öğrencilere geri bildirim vermek ve eksik öğrenmeleri belirlemek amacıyla sınavlarda açık uçlu soru sistemine geçildiğini belirtti. Yapılacak sınavlarda öğrencilerin kendi cümleleriyle cevap vereceği sorular yer alacak.

Ülke Genelinde Ortak Sınavlar Yapılacak

Bülbül, ülke genelinde, il ve ilçe genelinde ve okul genelinde olmak üzere sınavların üç farklı şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı. Yapılacak sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağı vurgulandı.

Değerlendirme Süreci Detayları

Öğrencilerin cevaplarının değerlendirilmesi sürecinde puanlama eğitimleri verileceğini aktaran Bülbül, her bir öğrenci cevabının bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini ve hata payının olmayacağını belirtti. Sonuçlar e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

Bülbül, yeni sınav uygulamalarının detaylarını paylaşarak, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak bu adımın eğitimde önemli bir dönüşüm olduğunu vurguladı. Gözlem, değerlendirme ve geri bildirim süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayacak bu uygulama, öğrencilerin başarılarını artırmada önemli bir rol oynayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.