DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanyolca Türkçe çeviri

İspanyolca Türkçe çeviri

ABONE OL
Haziran 15, 2022 21:37
İspanyolca Türkçe çeviri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanyolca Türkçe çeviri

İspanyolca dünyada en yaygın konuşulan dillerden biridir. Ülkemizde İspanyolca Türkçe çeviri, oldukça fazla talep görmektedir. 2022 yılı verilerine göre, İspanyolca dünya dilleri sıralamasında 3. sırada yer alan İspanyol dili, dünya genelinde yaklaşık 527 milyon kişinin ana dilidir. İspanya’nın resmi dili olan İspanyolca, aynı zamanda Latin Amerika, Küba, Arjantin ve Bolivya’da yaygın konuşulan bir dildir. İspanyolca, Birleşmiş Milletler’in ve Avrupa Birliği’nin de resmi dillerinden biridir. İspanyolca’dan Türkçe’ye tercüme ihtiyaçları için, bu dilde uzmanlaşmış ve İspanyolca’da deneyimli tercümanların görev yaptığı tercüme bürolarına başvurulmalıdır. İspanyolca’dan tercüme yapan tercümanların, bu dille ilgili iyi bir eğitim almış olması gerekmektedir. İspanyolca’dan tercümelerde İspanyol kültürünü iyi bilmek de önemlidir. İspanyolca’nın birçok farklı lehçesi vardır. İspanyolca’nın yaygın konuşulduğu her bölgede farklı bir İspanyol lehçesi konuşulmaktadır. İspanyolca simultane ve ardıl tercümeler için İspanyolca’nın lehçeleri konusunda derin bilgi sahibi olmak önemlidir.

 

ispanyolca çeviri

 

Ülkemizde Avrupa dilleri arasında en fazla tercüme talebi İspanyolca dilinden talep edilen çevirilerdir. Ülkemizde en fazla talep gören İspanyolca çeviri konuları; tıp, hukuk, teknik metin, diploma, nüfus cüzdanı, pasaport, yeminli noter onaylı tercümeler, ticari anlaşmalar, sözleşmeler ve akademik makale çevirileridir. İspanyol dilinde tercüme yapabilmek için hem İspanyolca’yı hem de Türkçe’yi iyi bilmek önemlidir. Ülkemizde İspanyolca simultane ve ardıl tercüme talebi de oldukça fazladır. İspanyolca simultane ve ardıl tercümeler genellikle seminerler, tıp kongreleri, iş toplantıları, tıbbi görüşmeler ve çeşitli etkinliklerde talep edilir. İspanyolca tercüme fiyatları, metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanır. İspanyolca simultane ve ardıl tercümelerde fiyatlar hesaplanırken, tercümenin bir saatlik süresi temel alınır. İspanyolca resmi belge çevirileri, yeminli tercümeler ve noter onaylı tercümelerde ise fiyatlar, sayfa sayısına göre hesaplanır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.