DOLAR 32,4128 -0.12%
EURO 34,8241 0.19%
ALTIN 2.442,960,19
BITCOIN 2040400-1,47%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya Başbakanı Sanchez: “Filistin Devletini Tanıyacağız”
  • Haber Ondan
  • Dünya
  • İspanya Başbakanı Sanchez: “Filistin Devletini Tanıyacağız”

İspanya Başbakanı Sanchez: “Filistin Devletini Tanıyacağız”

ABONE OL
Nisan 10, 2024 14:03
İspanya Başbakanı Sanchez: “Filistin Devletini Tanıyacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanchez, Filistin’e Destek ve Tanıma Çağrısında Bulundu

İspanya Meclisi’nde muhalefetten hükümete sorular oturumunda konuşan Başbakan Sanchez, Filistin’i yazdan önce tanıyacaklarını yineledi. Gazze’de yaşanan acı felaketin altını çizen Sanchez, “Taraflardan kalıcı ateşkes, Hamas’ın terörist saldırılarının kınanması, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımın ulaştırılması gerektiğini” belirtti.

İsrail’in Orantısız Tepkisine Karşı Çıkıyor

Sanchez, İsrail’in orantısız cevabını kınayarak dünyayı ve Orta Doğu’yu istikrarsızlaştırmakla tehdit ettiğini vurguladı. İnsan haklarına zarar verildiğini belirten Sanchez, uluslararası toplumun Filistin’e yardım etmeden önce mevcudiyetini tanıması gerektiğini ifade etti. İspanya’nın ise Filistin devletini tanımaya hazır olduğunu açıkladı.

Uluslararası Barış Konferansı İçin Destek Arayışı

Sanchez, Polonya, Norveç, İrlanda ve Slovenya’ya yapacağı ziyaretlerde Filistin devletinin tanınması ve iki devletli çözüm temeline dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için destek talep edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.