DOLAR 32,2226 -0.08%
EURO 34,7774 0.16%
ALTIN 2.393,51-0,27
BITCOIN 1985201-2,29%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gümüşhane’deki Karaca Mağarası Ziyaretçilerini Büyülüyor

Gümüşhane’deki Karaca Mağarası Ziyaretçilerini Büyülüyor

ABONE OL
Nisan 8, 2024 18:07
Gümüşhane’deki Karaca Mağarası Ziyaretçilerini Büyülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğal Güzelliklere Sahip Karaca Mağarası

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içinde bulunan, damla taşı oluşumları bakımından zengin Karaca Mağarası, her sezon yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor. Dikitleri, sarkıtları, sütunları, org desenli duvarları, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten havuzlarıyla ünlü bu mağara, iç nemlenmenin sağlanması ve doğal oluşumlardaki beyaz rengin korunması amacıyla her yıl kasım ayında ziyarete kapatılıyor.

Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

Kent merkezine 17 kilometre mesafedeki Karaca Mağarası, 15 Kasım’dan itibaren yapılan bakım çalışmalarının ardından 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçilerine kapılarını açtı. Mağarayı ziyaret edenler arasında Karaca Mağarası’nı uzun süre önce görmüş olanlar da var. Ömer Buğra Tuncay, ailesiyle birlikte geldiği mağarayı son ziyaret ettiğinde 15 sene önce olduğunu belirterek, “Mağaranın bu kadar geniş ve büyüleyici olduğunu bilmiyordum. Yeni bölümleri de keşfetmek bana şaşırtıcı geldi” dedi.

Doğa Harikası Karaca Mağarası

Erzincan’dan ziyarete gelen Mehmet Kavukçu ise, mağarayı ilk kez gezip büyülenmiş hissettiğini ifade ederek, “Karaca Mağarası gerçekten doğanın bize sunduğu büyüleyici bir mekan. İnsanı adeta büyülüyor. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.