DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561660,24%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jim White: Erken Emekli Olma Hikayesi

Jim White: Erken Emekli Olma Hikayesi

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 18:23
Jim White: Erken Emekli Olma Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternette Keşfedilen Yeni Bir Hayat

Amerika’da yaşayan Jim White, 2010 yılında yeni doğan kızıyla daha fazla vakit geçirebilmek için erken yaşta emekli olma hayalleri kurmaya başladı. Ohio’da bir Bilgi Teknolojileri (BT) şirketinde mühendis olarak çalışan White, “çok zengin” olmadan işini bırakmanın mümkün olamayacağını düşünüyordu. Ancak 2014’te internette gezinirken Joe Udo’nun “40 yaşında emeklilik” adlı bloguna rastladı. White, Udo’nun hikayesinden ilham alarak kendi hayatında bir değişiklik yapmaya karar verdi.

FIRE Hareketi ve Finansal Bağımsızlık Yolculuğu

White ailesi, 2014 yılında yıllık kazancı 107 bin dolar olan White ve kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışan eşiyle birlikte birikimlerini artırmaya karar verdi. Maaşlarının yüzde 60’ını biriktirmeye başlayan çift, harcamalarını kıstı ve yatırımlarını değiştirerek tasarruflarını artırdı. Bu çaba sonucunda, 2018 yılına gelindiğinde aile 1 milyon dolarlık bir portföye sahip oldu ve 43 yaşında finansal özgürlüğün tadını çıkarmaya başladı.

Yüzde 4 Kuralı ve Emeklilik Hayatı

White ve eşi, yüzde 4 kuralını uygulayarak birikmiş sermayelerinin her yıl yüzde 4’ünü harcayarak finansal istikrarlarını korumaya devam ettiler. Bu kural, uzun vadeli bir emeklilik dönemi boyunca mali durumu dengelemeyi hedefler. Bu süreçte çeşitlendirilmiş yatırımlar ve tasarruflarını akıllıca yöneterek emeklilik hayatlarını sürdürdüler.

Gezgin Bir Emeklilik Hayatı

White ailesi, 2018 yılında evlerini satıp Panama’nın Boquete kasabasına taşındı. Burada sıcak iklimin tadını çıkaran aile, arabalarını satıp karavanlarıyla seyahate çıktılar. 2022’ye kadar Panama’da yaşayan aile, ardından ABD’ye dönüp karavanlarıyla çeşitli eyaletleri gezmeye başladılar.

Jim White, şu anda kodlama, İspanyolca öğrenme ve blog yazma gibi hobilerle zamanını geçiriyor. Gelecekte Ohio’ya dönmeyi düşünen White, emeklilik hayatının tadını çıkarırken aynı zamanda yeni maceralara atılmaya hazırlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.