DOLAR 32,3796 -0.2%
EURO 34,7992 0.11%
ALTIN 2.441,730,14
BITCOIN 2040049-1,44%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege İhracatçı Birlikleri: Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında Artış
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Ege İhracatçı Birlikleri: Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında Artış

Ege İhracatçı Birlikleri: Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında Artış

ABONE OL
Nisan 10, 2024 16:05
Ege İhracatçı Birlikleri: Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatında Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üretim ve İhracatta Lider: Çekirdeksiz Kuru Üzüm İhracatı Artıyor

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında önemli bir artış yaşandı. 1 Eylül 2023-7 Nisan 2024 döneminde, miktar bazında %3’lük azalışa rağmen gelir bazında %25’lik artış gözlendi.

Açıklamada Neler Var?

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, açıklamada ortalama ihraç fiyatının %29 arttığını belirtti. Bu sezon çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında 200 bin tonu, döviz getirisinde de 500 milyon doları aşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gelecek Hedefler ve Başarılar

Başkan Işık, Türkiye’deki bağ alanlarının 1 milyon 150 bin dönüme ulaştığını ve çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin 100 bin ton seviyelerinden 300 bin tona yükseldiğini vurguladı. Bu başarının, Tarım ve Orman Bakanlığı, ihracatçılar, üreticiler, üniversiteler ve araştırma enstitüleri tarafından ortak hareket edilerek elde edildiğini belirtti.

İhracatta Liderlik Devam Ediyor

Işık, iklim değişikliğini dikkate alarak modern üretim tekniklerini uygulayarak çekirdeksiz kuru üzümde liderliklerini sürdüreceklerini ifade etti. Bu sezon en fazla kuru üzüm ihracatının 76 milyon dolarlık tutarla İngiltere’ye yapıldığını aktardı.

Artış Trendi ve Yeni Pazarlar

Açıklamada, İngiltere’ye kuru üzüm ihracatında yüzde 22’lik artış yaşandığı belirtilirken, İngiltere’yi Hollanda ve Almanya’nın takip ettiği ifade edildi. Ayrıca, Avustralya, Japonya ve Kanada’ya da kuru üzüm ihracatında rekor artışlar yaşandığı kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.