DOLAR 32,3246 -0.12%
EURO 34,7589 -0.11%
ALTIN 2.389,45-0,29
BITCOIN 19090301,36%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Deniz Taşıtları için Yeni Düzenleme Yayımlandı

Deniz Taşıtları için Yeni Düzenleme Yayımlandı

ABONE OL
Nisan 6, 2024 16:05
Deniz Taşıtları için Yeni Düzenleme Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Tekil İmalatçı Kodlarının Tahsisi, Kullanımı ve Tesciline Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Düzenleme Detayları

Tebliğ ile “Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği” kapsamında üretilen deniz taşıtlarına verilecek tanıtım numaralarıyla bu numaralarda yer alan tekil imalatçı kodlarının tahsisi, kullanımı ve tesciline ilişkin kurallar belirlendi.

Deniz taşıtı tanıtım numarası içeriğinde, imalatçının yerleşik olduğu ülke kodu, deniz taşıtının üretim ayı ve yılı, bir deniz taşıtının piyasaya arz edilmesinin amaçlandığı yıla karşılık gelen model yılının yer alması gerekecek.

Kod Tahsisi ve Tescili

Tekil imalatçı kodunun tahsisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü (İdare) sorumlu olacak. İdare, tekil imalatçı kodunun tahsisinden sorumlu olduğu konuda Ticaret Bakanlığı aracılığıyla Avrupa Komisyonu’na bildirim yapacak.

İmalatçı, deniz taşıtını piyasaya arz etmeden önce, tekil imalatçı kodunun tahsisi için İdareye başvuru yapacak. İdare, verdiği tekil imalatçı kodlarının ulusal tescilini gerçekleştirecek ve bu kodları AB üyesi ülkelerin erişebileceği platforma iletecek.

Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığı’na Ödeme

Tekil imalatçı kodu tahsis işlemleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığı hesabına 100 bin lira hizmet bedeli yatırılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.